Štartuje 1. liga: V Prešove stále veľké otázniky, Humenné lanári Krotáka

Fanúšikovia na Zemplíne sa opäť môžu tešiť na derby Michaloviec s Humenným.
Fanúšikovia na Zemplíne sa opäť môžu tešiť na derby Michaloviec s Humenným. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|11. sep 2018 o 00:00

Mapovali sme situáciu u východniarskych zástupcov.

I. hokejová liga: fotogaléria

10.9.2018

VÝCHOD. Nedeľňajším vloženým zápasom Martina so slovenskou 20-kou sa po niekoľkomesačnej prestávke opäť rozpútali boje v našej druhej najvyššej hokejovej súťaži, ktorá znovu nesie názov St. Nicolaus I. liga.

Medzi trinástkou tímov (vrátane SR 20, ktorý odohrá len 12 duelov) nebudú chýbať ani štyri mužstvá z východu Slovenska – Michalovce, Prešov, Spišská Nová Ves a Humenné.

Aj keď okolo prešovského klubu bola dlho nejasná situácia a čoraz hlasnejšie sa ozývali hlasy, že ani nenastúpi do súťaže, napokon mu podal pomocnú ruku extraligový Zvolen, ktorého farmou sa stal a pod Pustým hradom bude aj hrávať domáce stretnutia.

Prešovský zimák totiž pre narušenú statiku museli nútene zatvoriť.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na kvalitnejšiu úroveň nového prvoligového ročníka, lebo takmer všetky tímy sa počas letnej prestávky posilnili a jednoznačným oživením súťaže budú aj obaja nováčikovia Humenné a Martin.

Spomedzi východniarskych celkov má najvyššie ambície HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý je aj obhajcom prvenstva a netají sa tým, že opäť sa chce prebojovať až do baráže o extraligu.

Prvá liga sa bude hrať rovnakým systémom ako v uplynulých rokoch, teda najprv príde na rad základná časť (44 kôl).

Osem najlepších tímov postúpi do play-off, zvyšné štyri budú bojovať v play-out. Najhorší z tohto kvarteta si to rozdá v baráži s najlepším druholigistom.

Drobné novinky sa dotkli play-off. Štvrťfinále sa bude hrať tradične na tri víťazné zápasy, ale semifinále a finále už na štyri.

Aj baráž sa zmenila, vybojuje si ju iba majster prvej ligy a narazí v nej na posledný tím najvyššej súťaže. Aj táto séria sa bude hrať na štyri víťazstvá.

Program 1. kola St. Nicolaus I. ligy:

Utorok 11. septembra: Humenné – Považská Bystrica (17.30); streda 12. septembra: Prešov – Spišská Nová Ves (vo Zvolene), HC Bratislava – Trnava, Dubnica nad Váhom – Michalovce, Topoľčany – Martin (všetky o 18.00), Nové Zámky B – Skalica (18.30).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Štartuje 1. liga: V Prešove stále veľké otázniky, Humenné lanári Krotáka