Stanislav Varga na hosťovanie zo Sunderlandu do Burnley

SITA|4. jan 2008 o 16:32

SUNDERLAND 4. januára (SITA) - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Stanislav Varga odchádza z anglického prvoligového klubu AFC Sunderland na mesačné hosťovanie do druholigového FC Burnley. Informuje ...

SUNDERLAND 4. januára (SITA) - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Stanislav Varga odchádza z anglického prvoligového klubu AFC Sunderland na mesačné hosťovanie do druholigového FC Burnley. Informuje o tom britský internetový portál bbc.co.uk. Tridsaťpäťročný rodák z Lipian mal v aktuálnej sezóne veľké zdravotné problémy (koleno), pre ktoré neodohral ani jedno stretnutie. Keďže bývalý hráč Tatrana Prešov, Slovana Bratislava, West Bromwichu Albion a Celticu Glasgow nefiguroval v plánoch trénera Roya Keana na jarnú časť sezóny 2007/08, od "čiernych mačiek" dostal povolenie na hosťovanie v aktuálne 12. tíme druhej najvyššej anglickej súťaže. "Teší ma, že sa nám podarilo získať Vargu na hosťovanie. Som presvedčený, že na náš tím bude mať pozitívny vplyv. Poznám ho už dlhé roky, z mojich hráčskych aj trénerských čias. Verím, že do našich zadných radov vnesie potrebnú istotu a zdravý fyzický štýl," skonštatoval tréner Burnley Owen Coyle.

Varga by sa premiérovo v zostave svojho nového zamestnávateľa mohol predstaviť už v nedeľu 6. januára v zápase FA Cupu proti aktuálnemu lídrovi Premier League Arsenalu Londýn. Na post slovenského stopéra získal Sunderland obrancu Manchestru United Jonnyho Evansa, ktorý na Stadium of Light prichádza na hosťovanie do konca sezóny. Dvadsaťročný reprezentant Severného Írska sa nedávno "preslávil" na vianočnej párty "červených diablov", po ktorej ho polícia zatkla pre podozrenie zo znásilnenia 26-ročnej ženy, no následne bol prepustený na kauciu.


Nachádzate sa tu:
Domov