Pospíšil v NHL rapídne vyletel. Trápenie Zvolena? Radšej teraz ako neskôr, tvrdí Oremus (Sportnet podcast)

Tréner Zvolena Peter Oremus.
Tréner Zvolena Peter Oremus. (Autor: TASR - František Iván)
Sportnet|28. nov 2023 o 07:40

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok 28. november a v tento deň pred dvadsiatimi rokmi nastúpili prvý raz v histórii najvyššej slovenskej hokejovej súťaže proti sebe otec a syn - v drese Slovana Bratislava 19-ročný obranca Róbert Pukalovič a v drese MHC Nitra jeho o 24 rokov starší otec Róbert Pukalovič.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Pospíšil ohúril

Craig Conroy, generálny manažér Calgary Flames, je nadšený z výkonov nováčikov Martina Pospíšila a Kanaďana Connora Zaryho. Slovenský hokejista ho zaujal svojou rýchlou adaptáciou na NHL, ale aj korčuľovaním.

Pospíšil upútal už vo svojom premiérovom zápase v zámorskej profilige, v ktorom dosiahol aj svoj prvý gól. Od začiatku zaujal Conroya a postupne stúpal aj jeho čas na ľade. V úvodných siedmich zápasoch nazbieral päť kanadských bodov (3+2) a prezentoval sa aj siedmimi plusovými bodmi.

Conroy nepredpokladal, že Pospíšil až takto vyletí. Generálny manažér "plameňov" ocenil Pospíšilov prínos pre tím, nasadenie a aj snahu o častú streľbu - 31 streleckých pokusov v 11 zápasoch. Dúfajme, že jeho kariéra v NHL bude takto rapídne pokračovať aj naďalej.

Viac k téme:

Oremus: Radšej teraz ako neskôr

Dnes sa v netradičný deň odohrá 22. kolo hokejovej Extraligy, pri ktorom sa treba zastaviť. Hokejisti úradujúceho slovenského vicemajstra HKM Zvolen totižto v súčasnosti prechádzajú veľmi náročným obdobím.

Zvolenčanom síce patrí v tabuľke 3. priečka, no v novembri ešte nezvíťazili a ťahajú šnúru šiestich prehier. Slová trénera Petra Oremusa po poslednej prehre 1:5 s Popradom si môžete vypočuť v podcaste.

Pre kouča je to najhoršia séria pod jeho vedením a najhoršia od sezóny 2019/20. Vtedy prehrali sedem duelov v rade, hlavným koučom mužstva bol Andrej Podkonický.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pospíšil v NHL rapídne vyletel. Trápenie Zvolena? Radšej teraz ako neskôr, tvrdí Oremus (Sportnet podcast)