Škriniar: Belgicko nie je len De Bruyne. Veríme, že nájdeme recept, ako ich zastaviť (Sportnet podcast)

Milan Škriniar počas tlačovej konferencie pred zápasom Slovensko - Belgicko na EURO 2024
Milan Škriniar počas tlačovej konferencie pred zápasom Slovensko - Belgicko na EURO 2024 (Autor: © Palo Gaspar)
Sportnet|17. jún 2024 o 07:15

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 17. jún, a v tento deň oslavuje svoje 79. narodeniny cyklistická legenda Eddy Merckx.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Škriniar sa nevie dočkať

Tréner Francesco Calzona obdivuje svojich súperov z Belgicka, ale nemá v úmysle sa im prispôsobovať. Vysoký tlak je jeho poznávacím znamením, a to aj napriek útočným kvalitám Belgicka.

"Belgicko má veľmi málo nedostatkov, sú tretí v rebríčku FIFA a myslím si, že to má veľkú výpovednú hodnotu. Možno, že majú problémy so zraneniami, ale majú svetových hráčov, ktorých dokážu nahradiť. My musíme ukázať sto percent, aby sme dosiahli pozitívny výsledok," povedal na tlačovej konferencii.

„Je to obrovské česť, obzvlášť na takomto podujatí. Som na sto percent pripravený. Už sa neviem dočkať, kedy vybehneme,“ dodal Škriniar. Jeho kompletnú reakciu nájdete v podcaste.

Viac k téme:

Problémoví fanúšikovia na EURO

Nemecká polícia v nedeľu postrelila osobu, ktorá ohrozovala policajtov sekerou a zápalným zariadením na okraji sprievodu futbalových fanúšikov na EURO 2024 v centre Hamburgu.

V súčasnosti prebieha rozsiahla policajná operácia a útočník je ošetrovaný kvôli zraneniam, ktoré utrpel, dodal príspevok. K incidentu došlo v mestskej štvrti St. Pauli v čase, keď sa Poľsko a Holandsko pripravovali na vzájomný zápas na hamburskom štadióne.

V ten istý deň sa v Gelsenkirchene pred duelom medzi Srbskom a Anglickom medzi sebou pobili fanúšikovia oboch táborov.

Podľa prvých informácií sa fanúšikovia zaplietli do viacerých násilných incidentov a podľa videí na sociálnych sieťach utrpeli niektorí aj zranenia. Polícia najskôr nedokázala identifikovať, o čo v konflikte išlo a kto v ňom bol zapojený.

Hodinu pred zápasom (21.00) však zverejnila vyhlásenie: "Prišlo k stretu anglických a srbských fanúšikov. Polícia oba tábory oddelila.” Objavili sa aj videá, na ktorých anglickí fanúšikovia spievali chorály namierené proti nemeckej polícii.

Neskôr zverejnili videá, na ktorých je vidieť, ako viacero mužov po sebe hádzalo stoličky pred reštauráciou vyzdobenou srbskými vlajkami. Jedna skupina rýchlo odišla z miesta činu, keď prišli policajti.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Škriniar: Belgicko nie je len De Bruyne. Veríme, že nájdeme recept, ako ich zastaviť (Sportnet podcast)