Sparta je pre Chvátala veľkou výzvou

Juraj Chvátal vľavo.
Juraj Chvátal vľavo. (Autor: TASR)
SITA|6. feb 2015 o 15:33

Juraj Chvátal odišiel z FK Senica na ročné hosťovanie do Sparty Praha.

ANTALYA. Kmeňový futbalista FK Senica Juraj Chvátal sa v stredu na sústredení v tureckej Antalyi pripojil k novým spoluhráčom zo Sparty Praha.

V mužstve úradujúceho českého majstra je na ročnom hosťovaní, absolvoval už aj prvý tréning pod vedením kouča "rudých" Vítězslava Lavičku.

"V sobotu sme hrali prípravný zápas, agent mi povedal, že sa mám chystať do Prahy, pretože sa dolaďujú posledné detaily. Bol som veľmi prekvapený. Nevedel som príliš, o čom hovorí. V pondelok som sa potom dozvedel, že v Turecku sa už pripojím k výberu Sparty. Nemal som veľa času. Dúfam, že sa do Senice ešte dostanem a stihnem sa s chalanmi a rodinou poriadne rozlúčiť," povedal rodák zo Závodu na webe fksenica.eu.

Sparta je pre Juraja Chvátala veľkou výzvou, no obavy nemá: "Kto sa bojí, nesmie do lesa. Je to pre mňa veľká výzva, možno až príliš veľká. Sparta je špičkový európsky klub, káder ma nabitý skúsenými profesionálmi. Ešte donedávna som Spartu sledoval len v televízii, dnes mám na sebe jej farby. Je to pre mňa veľký zážitok. Viem, že musím v prvom rade na sebe tvrdo pracovať, ešte je predo mnou dlhá cesta. Výzvy sa ale nebojím. Prirodzený rešpekt však, pochopiteľne, mám."

V Prahe sa bude musieť vyrovnať s vyššími očakávaniami fanúšikov, túto skutočnosť vníma mladý krajný obranca ako motiváciu. "Myslím si, že toto mi nerobí problém. Skôr sa teším, že na futbal tam chodí viac ľudí, je tam rušnejšie a na tribúne to vrie. Tohto sa neobávam, naopak, je to jedna z vecí, na ktorú sa neskutočne teším," vyhlásil na oficiálnej internetovej stránke senického klubu Juraj Chvátal.

V minulosti v Sparte pôsobili súčasní hráči FK Senica Juraj Piroska, Tomáš Kóňa či Luboš Hušek, ale nováčik v kádri pražského tímu sa s nimi nestihol porozprávať o ich skúsenostiach. Jeho konkurentom na pravej strane obrany bude Pavel Kadeřábek. "Z počutia viem, že je to jeden z najlepších futbalistov v českej lige, možno tamojší najlepší pravý bek. Priblížiť sa takejto konkurencii bude veľmi ťažké, no skúsim to," uviedol Juraj Chvátal.

V Sparte je zatiaľ na ročnom hosťovaní, svoj pobyt v českej metropole by si však rád predĺžil. "Senica mi bude určite veľmi chýbať. Možno sa po roku vrátim naspäť. Futbal je ale aj o výzvach, každý hráč sníva o tom, že bude raz hrať za veľký klub. Preto by som chcel napredovať. Spravím všetko, uvidíme, ako sa mi to podarí," uzavrel svoj rozhovor na fksenica.eu Juraj Chvátal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sparta je pre Chvátala veľkou výzvou