Chorvátsko
Chorvátsko
Majstrovstvá Európy
28.06.2021, Vyraďovacia fáza | Osemfinále
3 - 5pp
3:3, 0:2
Po predĺžení
Španielsko
Španielsko

Zgustli si na Slovákoch, veria si na Chorvátov. Čaká nás peklo, avizuje Vida

Futbalisti Chorvátska trénujú pred zápasom proti Španielsku v Kodani.
Futbalisti Chorvátska trénujú pred zápasom proti Španielsku v Kodani. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. jún 2021 o 00:57

Španielsko hrá v osemfinále EURO 2020 proti Chorvátsku.

KODAŇ. Ešte pred niekoľkými dňami čelili tvrdej kritike a do posledného zápasu nastupovali pod tlakom, že musia bodovať.

Po suverénnom víťazstve 5:0 nad Slovenskom zavládol v španielskom tábore na EURO 2020 opäť optimizmus.

O výbere trénera Luisa Enriqueho sa opäť hovorí ako o jednom z favoritov na zisk titulu. Prvou prekážkou vo vyraďovacej fáze budú Chorváti. 

"Naša hra naberá na obrátkach. Som si istý, že ak sa spýtate kohokoľvek zo súperov, nikto nebude nadšený, že proti nám bude musieť hrať.

Teraz nastúpime proti chorvátskemu tímu, ktorý má skvelých futbalistov. V osemfinále nemôžete očakávať slabé tímy, “ citovala agentúra AP španielskeho trénera. 

Penalty? Trénujeme, premeníme

Najznámejším Chorvátom v Španielsku je nepochybne stredopoliar Realu Madrid Luka Modrič. "Rád hrám proti najlepším a Luka je jedným z nich.

Niekedy zvykne vyhrať on, ​​inokedy ja. Dúfam, že tentoraz vyhrá Koke... Nevnímam zápas ako záležitosť jednotlivcov," citoval hráča konkurenčného Atlética Madrid Kokeho denník Marca.

Novinári sa ho pýtali aj na pokutové kopy, keďže Španieli na turnaji nepremenili ani jeden z dvoch, ktoré kopali. "Penalty trénujeme každý deň. Ak budeme kopať ďalšiu, verím, že ju premeníme. O tom, kto ju zahrá, rozhodne tréner." 

Koke sa vyjadril aj na adresu spoluhráča Álvara Moratu, ktorý v uplynulých dňoch čelil anonymným vyhrážkam fanúšikov.

Útočník Juventusu Turín v stretnutiach skupinovej fázy nepremenil viacero šancí a v zápase so Slovenskom zahodil pokutový kop. "Je pre mňa viac než kamarát. Hneď ako som sa to dozvedel, tak som objal a povzbudil. "

Dalič: Najlepšia obrana je útok

Súboj oboch tímov na minulom európskom šampionáte sa skončil víťazstvom Chorvátov 2:1. V Lige národov pred troma rokmi vyhrali v Záhrebe domáci 3:2, ale v Elche utrpeli Chorváti najhoršiu prehru v histórii 0:6. 

"Španielsko ukázalo proti Slovensku skutočnú kvalitu. Je to mladý, rýchly a energický tím. Svoju hru zakladá na silnom tlaku s množstvom prihrávok, ale aj my máme kvalitný tím, Španieli to nebudú mať jednoduché.

Najlepšou obranou by pre nás mohol byť útok," vyjadril sa pre uefa.com tréner Chorvátov Zlatko Dalič.

V osemfinále nemôže počítať s krídelníkom Ivanom Perišičom, ktorý mal v sobotu pozitívny test na koronavírus a čaká ho desaťdňová karanténa. Zvyšok tímu mal negatívny výsledok. Podľa reportéra Elvira Islamoviča Perišiča zrejme nahradí jeden z dvojice Rebič - Brekalo.

"Španielsko má skvelý tím, ale myslím si, že boli oveľa lepší, keď mali hráčov ako Xavi Hernández a Andrés Iniesta. To však neznamená, že nás nečaká peklo. Budeme sa musieť veľmi snažiť, aby sme ich porazili. Keď získame loptu, musíme rýchlo vyrážať do protiútokov,“ povedal pre uefa.com chorvátsky obranca Domagoj Vida.

Predpokladané zostavy

Chorvátsko: Livakovič - Vrsaljko, Čaleta-Car, Vida, Gvardiol - Kovačič, Brozovič - Rebič, Modrič, Vlašič - Petkovič.

Španielsko: Simon - Azpilicueta, Laporte, P. Torres, Alba - Koke, Busquets, Pedri - Sarabia, Morata, Moreno

Hrá sa v Kodani.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Zgustli si na Slovákoch, veria si na Chorvátov. Čaká nás peklo, avizuje Vida