Southampton je najrýchlejšie rastúcou futbalovou značkou

Štvorica hráčov Southamptonu sa snaží vziať loptu Diegovi Costovi.
Štvorica hráčov Southamptonu sa snaží vziať loptu Diegovi Costovi. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. jún 2015 o 14:25

Klub zvýšil za uplynulý rok svoju hodnotu o neuveriteľných 89 percent.

LONDÝN. Klub anglickej Premier League FC Southampton je najrýchlejšie rastúcou futbalovou značkou na svete. Za uplynulý rok zvýšil svoju hodnotu o 89 percent na 183 miliónov amerických dolárov (cca 164 miliónov eur), informovala agentúra Reuters.

Podľa štúdie Brand Finance Football 50 figuruje Southampton v celosvetovom rebríčku futbalových klubov na 18. mieste, oproti roku 2014 poskočil o dvanásť priečok nahor.

"Saints", ktorí pred štyrmi rokmi hrali ešte tretiu najvyššiu anglickú súťaž, skončili v uplynulej sezóne Premier League pod vedením holandského trénera Ronalda Koemana na siedmom mieste a vybojovali si účasť v predkole Európskej ligy UEFA.

Najhodnotnejšou futbalovou značkou je Manchester United, jeho hodnota oproti predchádzajúcemu vydaniu renkingu narástla o 63 percent na 1,2 miliardy dolárov, čím sa dostal pred Bayern Mníchov (933 mil.) i Real Madrid (873 mil.).

Do TOP 10 sa dostali ešte Manchester City, Chelsea Londýn, FC Barcelona, Arsenal Londýn, FC Liverpool, Paríž Saint-Germain a Tottenham Hotspur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Southampton je najrýchlejšie rastúcou futbalovou značkou