Je mladá, rýchla a dá si aj mekáč či čokoládu. Po Ledeckej má Česko ďalší supertalent

Ester Ledecká a Zuzana Maděrová v bulharskom Pamporove.
Ester Ledecká a Zuzana Maděrová v bulharskom Pamporove. (Autor: Instagram - czechskisnowboard)
Martin Kozinka|25. jan 2024 o 07:30

Rozhovor s talentovanou českou snoubordistkou Zuzanou Maděrovou.

BRATISLAVA, ROGLA. Eva Adamczyková (za slobodna Samková) a Ester Ledecká patria v snoubordovom svete medzi elitu. Obe sú vo svojich disciplínach olympijské víťazky a dvojnásobné majsterky sveta. Okrem toho majú na konte niekoľko krištáľových glóbusov vo Svetovom pohári.

U našich západných susedov však vyrastá ďalší veľký talent. Iba dvadsaťročná rodáčka z Liberca ZUZANA MADĚROVÁ siahala v tejto sezóne SP už dvakrát na pódiové umiestnenia.

Najskôr sa v decembri umiestnila v stredisku Cortina d´Ampezzo na štvrtom mieste a počas posledného víkendu tento výsledok zopakovala v bulharskom Pamporove.

„Myslím si, že ľudia ešte len neobjavili kúzlo snoubordu,” vraví v rozhovore. Je mladá, rýchla a sympatická. Keď príde do cieľa skôr ako jej súperka, na tvári sa jej vyčarí široký úsmev.

V tejto chvíli sa odohráva najhustejšia časť programu Svetového pohára v alpskom snoubordingu. V priebehu dvoch týždňov sa ide až päť podujatí. Ako to fyzicky a psychicky zvládate?

Zatiaľ som sama prekvapená, že dobre, trošku som sa tohto mesiaca bála, ale musím si zaklopať, že zatiaľ je to dobré.

Ako vyzerá príprava na Svetový pohár, čo sa týka posilňovne a stravovania. Musíte si dávať pozor na to, čo zjete?

Čo sa jedla týka, tak si samozrejme uvedomujem, čo by som mala jesť a snažím sa, ale nie som typ človeka, čo by to nejako “hrotil”. Takže sem-tam mekáč, čokoláda, vietnamská kuchyňa...proste, na čo je chuť.

Čomu sa najradšej venujete vo voľnom čase?

Voľného času popravde veľmi nemám, ale keď áno, tak ho trávim s priateľmi a rodinou, ale pretože sú všetci športovci, tak väčšinou ideme niekam na bicykli, na bežkách, skialpoch alebo napríklad liezť po skalách.

Lyžiarske disciplíny sú v súčasnosti v sledovanosti populárnejšie ako snoubordové. V čom sa podľa vás skrýva krása disciplín na doske?

Myslím si, že ľudia ešte len neobjavili to kúzlo. Lyže majú históriu, doska je predsa len stále dosť "nová".

Preteky v Rogle, Slovinsko

  • Paralelný obrovský slalom Snoubording
  • Štvrtok - 25. január 2024, 14:00
  • TV: JOJ Šport, naživo

Pred Vianocami bola vo švajčiarskom Davose netradične početná divácka kulisa, ako ste ju vnímali?

Dole v cieli mi to robilo radosť, dokonca tam bolo aj množstvo českých divákov, ktorí mi vyjadrili podporu. Ale pri jazde a celkovo pri pretekoch som vo svojej bubline a nijako si to nevšímam.

Pred mesiacom ste v Cortine v osemfinále zdolali skúsenú Claudiu Rieglerovú a súčasnú držiteľku veľkého krištáľového glóbusu Julie Zoggovú, aký to bol pocit?

Jednoznačne skvelý.

Počas celého dňa ste mali náročné súperky, Ramona Hofmeisterová v semifinále a Sabine Schoeffmannová v malom finále. Nakoniec ste však zaznamenali najlepšie umiestnenie v kariére. Ako ste vnímali tento deň?

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»Je mladá, rýchla a dá si aj mekáč či čokoládu. Po Ledeckej má Česko ďalší supertalent