Slovenský tréner Pivarník v Plzni skončil

Roman Pivarník.
Roman Pivarník. (Autor: TASR)
SITA|2. apr 2017 o 11:55

A-tím Viktorie dočasne povedie doterajší asistent trénera Zdeněk Bečka, pomáhať mu bude Pavel Horváth.

PLZEŇ. Slovák Roman Pivarník už nie je trénerom úradujúceho českého futbalového šampióna FC Viktoria Plzeň.

K nepopulárnemu kroku nás viedol predovšetkým neuspokojivý herný prejav tímu a do určitej miery aj výsledky v jarnej fáze najvyššej súťaže.


Adolf Šádek, generálny manažér Viktorie Plzeň

V nedeľu predpoludním o tom informoval klubový web.

Dôvodom je neuspokojivý herný prejav v jarnej časti tamojšej najvyššej súťaže. Bodkou bola sobotňajšia domáca remíza 2:2 s FK Teplice.

A-tím Viktorie dočasne povedie doterajší asistent trénera Zdeněk Bečka, pomáhať mu bude Pavel Horváth.

"Dnes ráno, teda niekoľko hodín po zápase, sme sa dohodli na ukončení spolupráce s trénerom Romanom Pivarníkom aj jeho asistentmi Martinom Vaniakom a Tomášom Truchom," povedal generálny manažér klubu Adolf Šádek a doplnil.

"K nepopulárnemu kroku nás viedol predovšetkým neuspokojivý herný prejav tímu a do určitej miery aj výsledky v jarnej fáze najvyššej súťaže. Vzniknutú situáciu sme sa rozhodli riešiť interne aj v súvislosti s piatkovým stretnutím, ktoré nás čaká v Hradci Králové. Chceme byť stopercentne pripravení."

V českých médiách sa intenzívne hovorí o možnom angažovaní Pavla Vrbu, strojcu nedávnych úspechov Viktorie.

Pivarník bol lodivodom Plzne od vlaňajšieho leta, predtým pôsobil v pražskom klube Bohemians 1905. Jeho kontrakt v Plzni bol na dva roky s 12-mesačnou opciou.

Päťdesiatročný kouč s tímom neprenikol do skupinovej fázy Ligy majstrov, nepostúpil zo základnej skupiny Európskej ligy, v osemfinále národného pohára stroskotal na druholigovej Opave.

V jarnej časti českej ligy Plzeň štyrikrát zvíťazila (vždy o jeden gól), remizovala s Teplicami aj v Zlíne a prehrala 0:1 na pôde pražskej Slavie, ktorá je najvážnejším súperom Viktorie v boji o titul.

Plzenčania majú na čele poradia dvojbodový náskok, Slavia zas k dobru nedeľňajšie domáce mestské derby proti Sparte (17.30 h).

V mužstve Viktorie je kvinteto Slovákov - Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Martin Chrien, Jakub Hromada a Marek Bakoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovenský tréner Pivarník v Plzni skončil