Slováci sa oproti vlaňajšku zlepšili. Tréner Mrázek: Chýba viac konštruktívnych hráčov

Slovenskí reprezentanti na MS vo florbale 2022.
Slovenskí reprezentanti na MS vo florbale 2022. (Autor: IFF)
SITA|13. nov 2022 o 16:00

Turnaj sme zvládli lepšie ako ten minulý, zhodnotil kouč.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti obsadili na MS vo florbale 2022 vo Švajčiarsku konečné 7. miesto a zopakovali tak identické umiestnenie z vlaňajšieho šampionátu vo Fínsku.

Rozhodol o tom nedeľňajší zápas o 7. miesto, v ktorom zverenci trénera Radomíra Mrázeka zdolali Nórov 10:5.

Nastúpiť musel aj tretí brankár

„Turnaj nám skomplikovali choroby. Dnes musel ísť z tohto dôvodu do bránky tretí brankár Šimon Melega, ale zvládol to výborne. Všeobecne hodnotím turnaj dobre, obhájili sme siedme miesto a dvakrát sme zdolali Nórov.

Vieme, na čom potrebujeme ešte pracovať. Ja osobne som strácal veľa lôpt, doteraz neviem prečo,“ povedal pre web Slovenského zväzu florbalu najlepší hráč nedeľňajšieho zápasu Ladislav Gál.

Hetrikom sa v zápase zaskveli Michal Dudovič a Ronald Gašparík, ktorí sú v najlepšej desiatke kanadského bodovania turnaja.

Slováci sa posunuli po kondičnej stránke

Slováci síce nesplnili cieľ preniknúť do zápasu o 5. miesto, ale podľa trénera Radomíra Mrázka sa v porovnaní s predchádzajúcimi MS posunuli vpred predovšetkým po kondičnej stránke.

„Turnaj sme zvládli lepšie ako ten minulý najmä po fyzickej stránke. Lotyši sú výkonnostne a fyzicky stále pred nami, zaslúžene nás zdolali a skončili na 5. mieste.

Aktuálne sú pred nami aj Nemci, ktorých však vieme pravidelne zdolávať a tak si myslím, že reálne sme mali na 6. miesto,“ poznamenal český kouč.

Mrázek: Chýba viac konštruktívnych hráčov

Slovenskému florbalu podľa trénera chýbajú konštruktívni hráči. Za základ považuje prácu v kluboch.

„My sa snažíme chlapcov, obrazne povedané, zlepiť dokopy počas turnaja a zrazov. Je to veľmi náročné a všetko musí vychádzať z poctivej práce v kluboch. Je to o úprave trénerského zmýšľania smerom do budúcnosti a o konštruktívnom prístupe zo strany hráčov aj trénerov.

Ak chce slovenský mužský florbal hrať pravidelne Top 8, musí generovať viac konštruktívnych hráčov od obrancov, centrov až po útočníkov,“ poznamenal Mrázek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci sa oproti vlaňajšku zlepšili. Tréner Mrázek: Chýba viac konštruktívnych hráčov