Slovensko bude na majstrovstvách sveta bez brankára z NHL, nepríde ani Budaj

Teoreticky sa na šampionáte môžu predstaviť aj Peter Budaj (vpravo) a Jaroslav Halák.
Teoreticky sa na šampionáte môžu predstaviť aj Peter Budaj (vpravo) a Jaroslav Halák. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|14. apr 2017 o 11:54

Reprezentačnú pozvánku odmietol okrem Petra Budaja aj Jaroslav Halák.

BRATISLAVA. Keď sa mu pred pár dňami snažil dovolať generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Róbert Švehla, brankár Peter Budaj nedvíhal telefón.

„Keď som s ním hovoril pred troma týždňami, vravel, že nemá zmluvu a bojí sa, čo sa stane, keby sa na šampionáte náhodou zranil,“ naznačil Švehla.

Zrejme z obavy zo zranenia brankár Tampa Bay Lightning nepocestuje na svetový šampionát, ktorý sa bude konať v Nemecku a Francúzsku.

"Je to jasné. Povedal, že nepôjde," uviedol reprezentačný tréner Zdeno Cíger pre RTVS po štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku (1:2), cituje ho portál sport.sk.

Na svetovom šampionáte tak nebude mať Slovensko ani jedného brankára pôsobiaceho v NHL. Pred Budajom odmietol reprezentačnú pozvánku aj Jaroslav Halák (New York Islanders).

„Z celej sezóny je poriadne znechutený. Sám nevie, čo s ním bude v nasledujúcom ročníku. Mal rozhovory s vedením klubu, ale nič konkrétne mu nepovedali. Celé leto bude mať obavy a aj preto sa ospravedlnil,“ uviedol Švehla dôvody Halákovho rozhodnutia.

Okrem Budaja a Haláka nepôjdu na svetový šampionát ani ďalší hráči z NHL - Marián Hossa, Tomáš Tatar, Marko Daňo či Marián Gáborík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko bude na majstrovstvách sveta bez brankára z NHL, nepríde ani Budaj