ME sa začínajú až teraz. Slováci chcú dokázať, že výsledky v skupine neboli len náhoda

Erik Jendrišek na ME v malom futbale 2024.
Erik Jendrišek na ME v malom futbale 2024. (Autor: EMF EURO 2024)
TASR|5. jún 2024 o 11:55

Slováci ovládli skupinovú fázu bez zaváhania, v osemfinále ich čaká Belgicko.

SARAJEVO. Tréner slovenských reprezentantov Peter Barnišin verí, že jeho zverenci potvrdia v osemfinále ME v malom futbale proti Belgicku stopercentnú bilanciu zo základnej skupiny. Duel sa v Sarajeve začne v stredu o 22.00 h.

Slováci, ktorí vyhrali základnú C-skupinu, pôjdu do súboja ako papierový favorit. Belgičania obsadili v "efku" tretie miesto po tom, ako získali štyri body za remízu s Francúzskom (1:1) a kontumačné víťazstvo s Talianskom (5:0).

"Až dnes sa pre nás začína turnaj. Základnú časť sme hodili za hlavu. Belgicko je nepríjemný súper, ale my sme odhodlaní sa pobiť o víťazstvo a chceme dokázať, že výsledky v skupine neboli len náhoda," uviedol Barnišin pred stredajším duelom.

Svojho najbližšieho súpera nechcú slovenskí hráči podceniť. "V tejto fáze turnaja už nebude ľahký zápas, preto očakávam, že nám nedajú nič zadarmo. Dnes si ich zanalyzujeme a poriadne sa na nich pripravíme.

Ak budeme hrať ako doteraz, tak verím, že tento zápas vyhráme," uviedol Peter Terpaj v tlačovej správe Slovenského zväzu malého futbalu.

VIDEO: Góly Slovenska v zápase Slovensko - Česko

Jeho spoluhráč Adam Kuľha dodal, že všetky zápasy na šampionáte sú ťažké: "Každý tím, ktorý sa dostal do play off, musel niečo uhrať v skupine.

O to ťažšie budú tieto zápasy, ktoré nás čakajú, lebo už si nemôžeme dovoliť zaváhať. Musíme byť koncentrovaní, stále veriť našej hre a do každého zápasu dať maximum a srdiečko."

Slovenskí reprezentanti sa s Belgickom stretli naposledy pred dvoma rokmi na domácom šampionáte v Košiciach, v zápase základnej skupiny vtedy zvíťazili 2:0. Osemfinálový duel odvysiela v priamom prenose RTVS Šport.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»ME sa začínajú až teraz. Slováci chcú dokázať, že výsledky v skupine neboli len náhoda