Slovenskí bobisti sú v pozícii náhradníkov,Jagnešák: Poradie sa ešte zmení

Milan Jagnešák.
Milan Jagnešák. (Autor: SITA)
TASR|20. jan 2014 o 16:59

Slovenskí bobisti zatiaľ nemajú istotu štartu na zimných olympijských hrách v Soči.

SOČI. Na základe renkingu Medzinárodnej bobovej federácie k 19. januáru, rozhodujúcom pre udelenie miesteniek na ZOH, figurujú iba v pozícii náhradníkov.

Potvrdil to aj samotný pilot slovenských posádok a zároveň šéf Slovenského zväzu bobistov Milan Jagnešák.

Slovenským reprezentantom patrí v štvorboboch aktuálne prvá pozícia pod "čiarou", v dvojboboch sú v pozícii druhých náhradníkov.

"Poradie sa však bude ešte meniť. Napríklad Švajčiari nespĺňajú domáce kvalifikačné kritériá v štvorboboch, podobne aj rakúska posádka. Holanďania zasa nespĺňajú nominačné kritéria v dvojboboch. Národné federácie to ešte musia potvrdiť, oficiálne to zatiaľ nevyšlo. Definitívu budeme vedieť zhruba do troch-štyroch dní," povedal Jagnešák.

Do Soči poletí v oboch disciplínach 30 posádok (3 krajiny po 3 posádky, šesť po dvoch a zvyšok s jednou). V tejto chvíli sú na tom Slováci v renkingu lepšie v štvorboboch, no čisto teoreticky nie je vylúčený ich štart v Soči ani v dvojsedadlových boboch.

"Vzhľadom na zdravotné problémy však s tým veľmi nepočítam. Počas sezóny som absolvoval operáciu kolena, mal som poškodený meniskus i chrupavku. V zadnej časti kolena sa mi tvorili cysty. Aj tieto problémy sa odzrkadlili na našich výkonoch," dodal Jagnešák, pre ktorého by to mohol byť už štvrtý štart na ZOH.

Po víkendovom podujatí Európskeho pohára v St. Moritzi sa Jagnešák a spol. krátko zastavili na Slovensku, kde si prišli vymeniť boby, keďže tie požičané od Rusov sa vo Švajčiarsku veľmi neosvedčili. Už v pondelok večer nabrali smer Bavorsko, kde sa v Königssee v závere týždňa predstavia na majstrovstvách Európy. Výsledky sa budú započítavať aj do Svetového pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovenskí bobisti sú v pozícii náhradníkov,Jagnešák: Poradie sa ešte zmení