Slovenské zjazdárky v tichosti odcestovali do Vancouveru

SITA|13. feb 2010 o 08:24

V maximálnej tichosti odcestovali z Bratislavy na americký kontinent obe slovenské reprezentantky v alpských lyžiarskych disciplínach Veronika Zuzulová a Jana Gantnerová.

BRATISLAVA. V maximálnej tichosti odcestovali z Bratislavy na americký kontinent obe slovenské reprezentantky v alpských lyžiarskych disciplínach Veronika Zuzulová a Jana Gantnerová ml., ktoré budú štartovať na XXI. zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri.

Obidve sa len v piatok neskoro večer vrátili z nemeckého strediska Lenggries, kde absolvovali slalom Európskeho pohára. Zuzulová v ňom zvíťazila, keď zdolala aj bronzovú v tejto disciplíne zo ZOH 2006 v Turíne Rakúšanku Marlies Schildovú. Gantnerová ml. nedokončila prvé kolo.

Veronika Zuzulová si to spoločne so svojím realizačným minitímom, na čele ktorého je jej otec a tréner Timotej Zuzula, namierila do kanadského strediska Nakiska neďaleko Calgary.

Tam absolvuje aklimatizačné sústredenie a do dejiska olympijských súťaží pricestuje až 22. februára, teda dva dni pred svojou prvou disciplínou obrovským slalomom.

"V našom tíme sme všetci radi, že sa Veronike teraz darí, pred olympiádou je to povzbudenie. Najväčšiu radosť sme však mali z toho, že vo štvrtok dosiahla v Európskom pohári v Götschene v druhom kole obrovského slalomu najlepší čas, čo sa jej ešte nikdy doteraz nestalo. Výhodou pre Veroniku je fakt, že tlak na jej osobu je teraz menší, hoci vieme, že po príchode do Whistleru to už bude zrejme iné," uviedol pre agentúru SITA Zuzulovej manažér Róbert Magát.

Jana Gantnerová ml., ktorú takisto trénuje jej otec Juraj Gantner, má konečnú stanicu svojej cesty už priamo vo Whistleri, kde budú všetky lyžiarske disciplíny vancouverskej olympiády.

"Posledné preteky mi nevyšli. Mala som vysoké štartové číslo, trať bola mäkká, keď som sa na ňu dostala, bola už dosť rozbitá. V slalome sa to stáva," povedala pre agentúru SITA 20-ročná študentka Ekonomickej univerzity v Bratislave. Napriek tomu necestovala do Kanady smutná.

"V stredu som zvíťazila v pretekoch FIS vo švajčiarskom Jaune. To mi zdvihlo náladu aj sebavedomie. Určite z vypadnutia v Lenggries nerobím tragédiu," dodala dcéra bývalej skvelej lyžiarky a v súčasnosti zástupkyne vedúceho slovenskej výpravy Janky Gantnerovej.

O svojich olympijských ambíciách nechcela hovoriť. Obe disciplíny, ktoré na ZOH absolvuje - slalom aj obrovský slalom má vraj rovnako rada.

"Nerobím medzi nimi rozdiely. Možno o kúsok vyššie je slalom. V ňom skôr rátam s lepším umiestnením. Ale nechcite odo mňa, aby som prezrádzala svoje sny. Tie si strážim a nechávam iba pre seba," uzavrela Jana Gantnerová ml.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovenské zjazdárky v tichosti odcestovali do Vancouveru