Slovan prehral s Rigou 2:3, rozhodli až nájazdy

TASR|8. sep 2012 o 11:40

Lokomotiv má od svojho obnoveného štartu v súťaži na konte dve výhry.

MOSKVA. Hokejisti Slovana Bratislava získali v Kontinentálnej hokejovej lige prvý bod, keď v sobotňajšom zápase v Slovnaft aréne prehrali s lotyšským Dinamom Riga 2:3 po samostatných nájazdoch.

Bratislavčania odohrali svoj druhý duel v prestížnej nadnárodnej súťaži. Jeho priebeh výrazne ovplyvnil gól Martinša Karsumsa už v 10. sekunde zápasu. Slovan dokázal Máriom Bližňákom odpovedať, rovnako domáci vyrovnali aj druhé vedenie Dinama.

O víťazstve hostí rozhodol až rozstrel, v ktorom boli úspešní Niživijs a Schremp a na domácej strane len Miroslav Šatan.

Slovan čaká ďalší duel v KHL v pondelok 10. septembra, keď od 19.00 h privíta na vlastnom ľade Spartak Moskva.

Darilo sa slovenským obrancom

V sobotňajšom programe Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa výrazne darilo slovenským obrancom v ruských kluboch.

Kristián Kudroč prispel k triumfu Sibiru Novosibirsk nad Torpedom Nižnyj Novgorod 5:3 gólom a asistenciou. Branislav Mezei sa zasa dvoma gólmi postaral o triumf Jekaterinburgu nad favorizovaným Magnitogorskom 3:1, pri prvom zásahu mu asistoval krajan Rastislav Špirko.

Pri výhre Dinama Moskva nad Chanty-Mansijskom si navyše ďalši zadák Dominik Graňák pripísal asistenciu a v tíme hostí obranca Tomáš Starosta strelil druhý gól svojho tímu.

Lašák bez gólu

Hokejisti Amuru Chabarovsk podľahli na domácom ľade Lokomotivu Jaroslavľ 1:2. Slovenský brankár Ján Lašák sa dostal do hry až v záverečnej tretine, v ktorej si udržal čisté konto. Amur zaznamenal po prvých dvoch víťazstvách v sezóne prvú prehru, Lokomotiv má od svojho obnoveného štartu v súťaži na konte dve výhry.

Ďalší slovenský gólman Rastislav Staňa priviedol hokejistov CSKA Moskva k triumfu 5:3 nad ukrajinským tímom Júliusa Šuplera Donbassom Doneck, keď zaznamenal 28 úspešných zákrokov.

ico

Výsledok:

Slovan Bratislava - Dinamo Riga 2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1) po nájazdovom rozstrele

Góly: 28. Bližňák (Miklík, Štajnoch), 55. Miklík (Vondrka, Bližňák) - 1. Indrašis, 38. Karsums, víťazný nájazd Schremp. Rozhodcovia: Zacharov, Čerenkov - Sivov, Šeljanin (všetci Rus.), vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8034 divákov.

Slovan Bratislava: Janus - Tabaček, Sigalet, Švarný, Boumedienne, Štajnoch, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Bakoš - Preisinger, Šťastný, Ölvecký - Mikúš.

Dinamo Riga: Jučers - K. Redlihs, Galvinš, J. Redlihs, Carle, Cibulskis, Sotnieks - Indrasis, Johnson, Karsums - Giroux, Schremp, Niživijs - Meija, Džerinš, Ivanans - Skvorcovs, Lipsbergs, Biezais - Podzinš.

Dostať gól po piatich sekundách druhého zápasu v renomovanej súťaži, to s nováčikom zamáva. V prípade Slovana o to viac, že pred dvoma dňami prehral v premiére KHL. Vtedy mu však aspoň vyšiel úvod domáceho duelu, kým teraz po úvodnom buly bola pätica nekoncentrovaná a hostia šokujúce bleskové prečíslenie využili.

Slovan za z toho prakticky nespamätal počas celej prvej dvadsaťminútovky, jeho hráči zaostávali v rýchlosti a dynamike a tak sa nedostávali do prevahy, tobôž do šancí. Jedinú mal v úniku Bartovič, to ale tesne predtým napálil Karsums do žŕdky a jeho spoluhráči mali aj ďalšie dve dobré príležitosti.

Lotyšský tím hral účelne a jednoducho aj v druhej časti, to sa už ale Slovan dostal do hry a jej priebeh vyrovnal. Bližňák využil v 28. minúte presilovku o dvoch hráčov, Lipianskeho formácia so Šatanom vo svojich šichtách podkurovala a Mikúš mohol dostať svojich do vedenia, keď pár minút predtým sa premiérovo dostal do hry ako trinásty útočník Slovana.

Potom išiel na trestnú Bližňák a hostia dali druhý gól - predchádzala mu chybná rozohrávka lotyšského kolektívu vo vlastnom pásme, lenže puk sa šťastne dostal do strednej zóny, z ktorej sa zrodila krásna kolmá akcia s gólovým vyjadrením Karsumsa. Záverečné tri minúty odohrali demoralizovaní domáci pod tlakom, keď sa s pukom dostali len raz do útoku, naopak, Janus musel riešiť niekoľko nebezpečných situácii, napríklad aj sám zoči-voči Meijovi.

Od úvodu tretej časti hral Slovan oveľa agresívnejšie a jeho hráči hýrili pohybom i silovým prejavom. Šance mali Sigalet i Bartovič, najväčšiu sám pred brankárom Miklík. Práve on však v 55. minúte vyrovnal, keď bol pred bránkou pohotový a neoblomný v sérii dorážok.

V zostávajúcich minútach tretieho dejstva to už bol skôr boj, ale v 5-minútovom predĺžení si prišli diváci na svoje. Hralo sa hore-dole, domáci tím bol aktívnejší, no 21 sekúnd pred klaksónom sa poďakoval svojmu brankárovi, ktorý v čistej šanci bleskovo zrazil betóny v čistej pozícii, ktorú mal sám pred ním Giroux. Zápas vyvrcholil v nájazdovom rozstrele, kde boli o gól šikovnejší hostia.

Mário Bližňák, strelec prvého gólu Slovana: "Som rád, že mi to tam padlo. Začiatok bol zlý a je dobré, že sme zabodovali. Musíme hrať vždy poctivo 60 minút a dúfam, že v pondelok nám to už vyjde."

Michel Miklík, strelec druhého gólu Slovana: "Mišo Vondrka mi to krásne prihral, zostal som tam sám a strelil som to brankárovi vedľa vyrážačky. V predĺžení sme mali šance, ale nevyšlo, takže prišli nájazdy a neuspeli sme. Sme však radi aj že ten bod.

Miroslav Šatan, úspešný exekútor samostatného nájazdu: "Úvod bol katastrofálny a ani v zápase nám to príliš nešlo. Ale keď sa na to človek pozrie komplexne, pozitívne je, že sme bodovali. Na tom musíme postaviť psychiku do ďalších zápasov."

Ďalšie výsledky:

Amur Chabarovsk - Lokomotiv Jaroslavľ 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 32. Tarasov - 20. Trunov, 33. Averin

/Lašák chytal od 41. minúty a neinkasoval/

Metallurg Novokuzneck - Atlant Mytišči 3:4 po nájazdoch (1:1, 1:2, 0:0 - 0:0, )

Góly: 1. Bumagin, 32. Žafiarov, 47. Černych - 19. Michnov, 24. Lemťugov, 37. Lindgren, rozh. nájazd Glukov

Sibir Novosibirsk - Torpedo Nižnyj Novgorod 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)

Góly: 7. KUDROČ, 24. Kulda, 36. Lebedev (KUDROČ), 43. Lehtera, 51. Stepanov - 2. Varnakov, 58. Varlamov, 60. Varnakov

Salavat Ufa - Severstaľ Čerepovec 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly: 39. Kolcov - 9. Rjazancev, 10. Šipačjov, 25. Bergfors

Avtomobilist Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 22. MEZEI (ŠPIRKO), 38. Malychin, 52. MEZEI - 48. Hogman

Dinamo Moskva - Jugra Chanty-Mansijsk 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)

Góly: 16. Kokarev, 19. Gorokov, 22. Višnevskij (GRAŇÁK), 56. Novák, 60. Babenko - 3. Bocharov, 37. STAROSTA, 38. Klincev

SKA Petrohrad - Barys Astana 7:3 (3:1, 1:1, 3:1)

Góly: 3. Klimenko, 4. Martensson, 14. Monakov, 28. Makarov, 45. Monakov, 45. Klimenko, 56. Kučerjavenko - 2. Žaljalov, 37. Alexandrov, 52. Upper

Bars Kazaň - Dinamo Minsk 2:3 po predĺžení (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)

Góly: 9. Medvedev, 47. Morozov - 57. Platt, 58. Černook, 65. Stapleton

Neftechimik Nižnekamsk - Viťaz Čechov 4:5 po nájazdoch (0:1, 3:2, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 22. Koukal, 27. Berezin, 38. Blochin, 53. Mamašev - 8. Koroľuk, 26. Baďukov, 39. Timkin, 42. Dvurečenskij, rozh. nájazd Koroľuk

CSKA Moskva - Donbass Doneck 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Góly: 24. Kugryšev, 35. Širokov z tr. str., 46. Mäenpää, 50. Radulov, 53. Kvaša - 17. Tuppurainen, 37. Dadonov, 48. Nedorost

/Staňa za CSKA chytal celý zápas/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral s Rigou 2:3, rozhodli až nájazdy