Kam zmizol malátny Slovan? Nikto nie je sebecký a nehľadí na štatistiky, hovorí brankár

Branislav Rapáč a Tomáš Zigo.
Branislav Rapáč a Tomáš Zigo. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|2. apr 2021 o 00:25

Slovan vedie nad Nitrou 2:0 na zápasy.

BRATISLAVA. Taký razantný vstup do play off možno ani sami nečakali. Hokejisti Slovana Bratislava sa v závere základnej časti trápili, ale úvodné dva štvrťfinálové zápasy proti Nitre zvládli skvele. Oba vyhrali a majú z nich celkové skóre 9:1.

Po stredajšom triumfe 5:0 zvíťazili vo štvrtok 4:1.

Pre Nitru je najväčším problémom dostať puk za chrbát brankára Tylera Parksa. Síce ho so šťastím prekonal už po 43 sekundách štvrtkového zápasu obranca Martin Bodák, ale potom už gólman Slovana neinkasoval ani raz.

„Chytá veľmi dobre, spoľahlivo,“ pochválil Američana kouč Slovana Róbert Döme.

Matoušek: Ukázali sme charakter

Parks bol už v základnej časti najlepším brankárom extraligy, mal úspešnosť zákrokov viac ako 94 percent. Tieto senzačné čísla však v úvode play off ešte vylepšil. Po dvoch zápasoch proti Nitre má úspešnosť zákrokov 98,18 percenta.

„Len sa snažím robiť svoju prácu a kontrolovať to, čo môžem. Veľa pracujeme s videom a spoluhráči mi veľmi pomáhajú. To prispieva k mojím štatistikám,“ reagoval Parks.

Nerozhodil ho smoliarsky gól už v prvej minúte zápasu a neskôr vyriešil viaceré nebezpečné akcie Nitry.

„Parksy nás veľmi podržal hlavne v prvej tretine, boli sme katastrofálni, všade sme za nimi meškali. Mali momentum hry, ale našťastie sa nám to podarilo otočiť,“ vravel útočník Slovana Tomáš Matoušek.

Práve on patril k hrdinom zápasu, strelil dva góly. Obrat prišiel v polovici stretnutia, keď dal Slovan dva rýchle góly v priebehu 96 sekúnd - najskôr Brendan O'Donnell, potom práve Matoušek, ktorý neskôr zvýšil aj na 3:1.

„Je úplne jedno, či dá gól Fero, Paľo alebo hocikto iný. Máme spoločný cieľ a musíme urobiť všetko, aby to vyšlo,“ reagoval Matoušek.

„Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu, hneď v prvom striedaní sme dostali gól. Nitra bola v úvodnej tretine lepšia, ale ukázali sme charakter, že aj takýto ťažký zápas dokážeme otočiť,“ doplnil.

Stavjaňa: Iných hráčov nemáme

„V prvej tretine sme mali dať tri góly a bolo by to vybavené,“ ľutoval tréner Nitry Antonín Stavjaňa.

Potešilo ho, že jeho tím hral oveľa lepšie ako v úvodnom zápase série. Ale netešila ho mizerná efektivita v zakončení a nevyužité presilovky (Slovan mal až deväť vylúčených hráčov).

Nikto nie je sebecký, nehľadí na body a štatistiky. Každý chce vyhrávať zápasy, navzájom sa podporujeme.


Tyler Parks, brankár Slovana

„V základnej časti nám presilovky išli, teraz to hráči nezvládajú. Ale iných nemáme. Buď sa z toho vyspia a niečo skúsia, alebo neviem. Keď nezačneme dávať góly, neposunieme sa ďalej,“ rozoberal Stavjaňa.

„Prvý zápas nám vôbec nevyšiel, nekorčuľovali sme, nebojovali. Zaslúžili sme si prehrať. Ale v druhom súboji sme odovzdali všetko, čo sme mali. Hrali sme veľmi dobre, ale nevyužili sme svoje šance,“ hovoril útočník Nitry Adrián Holešinský.

„Ale neskladáme zbrane. Dúfam, že dobré veci prenesieme do zvyšku série,“ doplnil.

Parks: Treba mať krátku pamäť

Slovanu hra chutí a vôbec nepripomína malátny tím zo záveru základnej časti.

„Play off je iná súťaž. Nemôžeme sa pozerať za seba, to už je dávno za nami. Máme pred sebou cieľ a musíme tomu všetko podriadiť,“ reagoval Matoušek.

„S túžbou získať titul prišla nová mentalita spraviť všetko, čo na to treba. Nikto nie je sebecký, nehľadí na body a štatistiky. Každý chce vyhrávať zápasy, navzájom sa podporujeme,“ vysvetľoval Parks.

Séria sa teraz presúva na dva zápasy do Nitry, hrať sa bude v nedeľu a v pondelok.

„Treba mať krátku pamäť, práca ešte nie je hotová. Nitra určite pritlačí a stať sa môže čokoľvek. Čakajú nás dva ťažké zápasy,“ upozorňuje Parks.

„Pokúsime sa niečo zmeniť. Doma sme veľmi silní. Dúfam, že sa naštartujeme a vyrovnáme,“ reagoval Holešinský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kam zmizol malátny Slovan? Nikto nie je sebecký a nehľadí na štatistiky, hovorí brankár