Slováci majú šancou na odplatu na užšej ploche v Poprade

Tréner slovenských hokejistov.
Tréner slovenských hokejistov. (Autor: TASR)
SITA|17. apr 2015 o 13:15

Od utorka sme tam trénovali, možno nám to pomôže,tvrdí obranca Peter Podhradský.

KOŠICE. Ďalší blok prípravy slovenského tímu pred májovými majstrovstvami sveta v hokeji v Česku (1. - 17. 5.) vyvrcholí sobotňajším zápasom s Bieloruskom v Poprade (17.00).

Slovenskí hokejisti budú môcť súperovi odplatiť tesnú štvrtkovú prehru 4:5 z Košíc, ktorá sa zrodila po samostatných nájazdoch.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka po dvoch tretinách viedli 3:2, ale zbytočnými vylúčeniami postavili súpera na nohy a dovolili mu obrat v stretnutí, hoci napokon až po nájazdoch.

Tak ako proti Švédom

"Čo treba zmeniť do ďalšieho zápasu? Kompletne to, ako sme hrali v Košiciach, a priblížiť sa k tomu, čo sme predviedli vo víťaznom zápase predtým proti Švédom v Bratislave,“ ponúkol naoko jednoduchý recept skúsený obranca Peter Podhradský.

Autor vyrovnávajúceho gólu Slovákov na 4:4 doplnil, že popradské užšie klzisko by mohlo byť slovenskou výhodou oproti širokému v Košiciach. "Od utorka sme tam trénovali, možno nám to pomôže, ale bude to rovnaké pre oba tímy,“ dodal Podhradský.

Tréner Vůjtek priznal, že v sobotu ešte nebude mať k dispozícii iných hráčov okrem tých, ktorí doteraz trénovali s mužstvom.

Kouč sa hneval

"Noví hráči momentálne ešte nie sú, musíme si počkať do ďalšieho týždňa, kým nás posilnia hokejisti z NHL. Zmeny oproti súboju v Košiciach však budú,“ informoval reprezentačný tréner Slovákov a doplnil: "Máme päť pätiek v tréningu, je to prípravná fáza, obdobie skúšok, tí čo vo štvrtok nehrali, budú hrať v sobotu.“

Reprezentačný tréner SR sa vo štvrtok hneval na svojich hráčov aj za to, že nevedeli dotiahnuť dobre sa vyvíjajúci zápas do víťazného konca.

"Poučujeme sa z každého zápasu, ale ešte ani raz sme nedokázali počas celých 60 minút hrať to, čoho sme schopní. Vždy nám vypadnú nejaké minúty, to sa musí zlepšiť," dodal Vůjtek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slováci majú šancou na odplatu na užšej ploche v Poprade