Slováci chcú aj v piatok zabodovať

SITA|24. jan 2008 o 16:08

CANMORE 24. januára (SITA) - Svetový pohár bežcov na lyžiach pokračuje v piatok v kanadskom stredisku Canmore pretekmi mužov na 15 km a žien na 10 km voľnou technikou s intervalovým štartom. V pretekoch ...

CANMORE 24. januára (SITA) - Svetový pohár bežcov na lyžiach pokračuje v piatok v kanadskom stredisku Canmore pretekmi mužov na 15 km a žien na 10 km voľnou technikou s intervalovým štartom. V pretekoch sa predstaví trojica slovenských reprezentantov - medzi mužmi Martin Bajčičák a Ivan Bátory a v kategórii žien Alena Procházková. "Skejtová pätnástka je moja obľúbená disciplína, aj keď vždy upozorňujem na to, že asi najťažšia. Uplatnia sa na nej rovnako šprintéri ako aj dlhotratiari. Okrem toho skejtárov je oveľa viac ako špecialistov-klasikov. Štartová listina býva tradične mimoriadne nabitá. Viem, že ak budem chcieť uspieť, budem musieť mať svoj deň. Verím však, že sa budem cítiť dobre a dosiahnem to, čo si želám. Výsledok v skiatlone ma presvedčil o tom, že na to mám," verí si pred pretekmi Martin Bajčičák. V utorkovom skiatlone obsadil jedenáste miesto, v celkovej klasifikácii SP sa posunul na 36. miesto a najmä preto, že po stredajšom šprinte, v ktorom neštartoval, opäť klesol o dve priečky, bude chcieť ísť vyššie. Na 15 km voľnou technikou vybojoval pred tromi rokmi zatiaľ svoje jediné prvenstvo v pretekoch o krištáľový glóbus, oprávnen vysoké ambície má aj pred pretekmi v Canmore.

V inej pozícii je Ivan Bátory. Aj on v utorkovom skiatlone prvýkrát v aktuálnej sezóne bodoval. "Vie sa o mne, že som skôr klasik ako skejtár. Veľmi by som však chcel konečne uspieť aj v tejto technike. Určite sa nebudem šetriť, naopak, dám do toho všetko, čo je vo mne. Buď to vyjde, alebo nie. Prelomil som konečne hranicu tridsiateho miesta, verím, že to pôjde aj ďalej. Nebudem chcieť prepáliť tempo, ale určite začnem svižnejšie, ako v predchádzajúcich pretekoch," naznačil svoje predstavy o piatkových pretekoch.

Jediná Slovenka v štartovom poli Alena Procházková absolvuje preteky na 10 km voľnou technikou s intervalovým štartom. Keďže je viac klasička ako skejtárka, bolo by pre ňu podľa trénera veľkým úspechom bodované miesto. Ženy majú začiatok pretekov naplánovaný na 19.00 SEČ, muži začnú vybiehať na trať v tridsaťsekundových intervaloch od 20.30 h.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slováci chcú aj v piatok zabodovať