Slalomárka Zuzulová chce vymeniť Argentínu za Zéland

Veronika Zuzulová
Veronika Zuzulová (Autor: SITA)
TASR|22. júl 2010 o 13:35

V letnej príprave Veroniky Zuzulovej sa v tomto roku veľa zmenilo.

BRATISLAVA. Najviac času trávi netradične vo francúzskych Alpách a v auguste nepôjde na tradičné juhoamerické sústredenie.

Všetko to nejakým spôsobom súvisí s financiami, ktoré sú momentálne tiež špecifickou kapitolou.

Slovenská zjazdárka bola v uplynulých pár dňoch výnimočne doma, vo štvrtok si plnila ešte marketingové povinnosti v súvislosti s jej poisťovňou a večer sa už chystala na návrat do svojho prechodného domova. Vo francúzskom Annecy je od apríla.

"Bola medzitým dvakrát doma, ja som bol raz za ňou a absolvovali sme aj dva výjazdy do Rakúska. Ináč je ale stále vo Francúzsku a myslím, že jej to prospieva. Nejde len o tréning s poprednými lyžiarkami, ako Sandrine Aubertová, ale je to nová skúsenosť, noví ľudia a nová motivácia," myslí si Timotej Zuzula.

Sezóna ešte nie je finančne pokrytá

Tréner a šéf malého tímu trojnásobnej olympioničky berie na augustový "svetadielový" výjazd iba svoju dcéru a francúzskeho servismana Romaina Veleza. Vo funkcii fyzioterapeutky pôsobila vlani Tamara Saxová, ale v máji sa jej skončila sezónna zmluva. Prípadné obnovenie spolupráce závisí ešte od viacerých záležitostí. Kmeňová trojica zamieri 6. augusta namiesto argentínskeho dobrodružstva na Nový Zéland.

"Financie na Južnú Ameriku nám nevyšli, v Európe nie sú na ľadovcoch dobré podmienky na tréning a tak je z toho táto cesta. Štyri týždne sa Veronika bude pripravovať s nórskymi a švédskymi lyžiarkami. Oslovilo nás nórske družstvo, ktoré bude mať celú akciu v réžii," zdôraznil pre TASR Zuzula.

Aj keď jeho sezónny projekt trápia predbežne finančné suchoty, hlavu nevešia: "Nemáme síce zagarantovanú celú sezónu, ale azda sa to zmení. Taký už je život, človek si v tejto sfére zvykne na všetko. Raz ste hore, raz ste dole, my sme boli dole už viackrát a vždy sme si museli nejako pomôcť."

V oblasti finančného zabezpečenia je všetko v réžii Róberta Magáta. Manažér tímu potvrdil, že má pre Veroniku vykryté dva až tri mesiace súťažnej sezóny a rozbehnuté sú ďalšie koncepty. Všetko zatiaľ zo súkromných zdrojov a preto zdôrazňuje: "Veríme, že nás podporí aj Slovenská lyžiarska asociácia."

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slalomárka Zuzulová chce vymeniť Argentínu za Zéland