Ukrajina sa priblížila k postupu na MS, v súboji o všetko vyzve Wales

Futbalisti Ukrajiny sa tešia z gólu.
Futbalisti Ukrajiny sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. jún 2022 o 22:42 (aktualizované 2. jún 2022 o 09:27)

V semifinále baráže neuspelo domáce Škótsko.

Baráž o postup na MS 2022 - semifinále

Škótsko - Ukrajina 1:3 (0:1)

Góly: 79. McGregor - 33. Jarmolenko, 49. Jaremčuk, 90.+5 Dovbyk

ŽK: Dykes, McGinn - Jaremčuk, Malinovskij, Šaparenko

Rozhodoval: Makkelie (Hol.)

GLASGOW. Futbalisti Ukrajiny postúpili do finále európskej baráže o postup na majstrovstvá sveta 2022 v Katare. V stredajšom semifinále A-vetvy vyhrali v glasgowskom Hampden Parku nad domácim Škótskom 3:1.

V rozhodujúcom súboji o účasť na šampionáte sa stretnú v nedeľu v Cardiffe s domácim Walesom, ktorý v stredu v rámci Ligy národov podľahol Poľsku.

Ukrajina mala viac z hry a v 49. minúte viedla už 2:0, o čo sa gólmi postarali Andrij Jarmolenko v prvom polčase a Roman Jaremčuk po zmene strán.

Škóti vykresali nádej po presnom zásahu Calluma McGregora v 79. minúte, ale vyrovnať už nedokázali. Naopak, v piatej minúte nadstaveného času spečatil úspech Ukrajincov tretím gólom Artem Dovbyk.

Ukrajina nastúpila na svoj prvý oficiálny duel od novembra minulého roka, po februárovej ruskej vojenskej invázii do krajiny nemohla semifinále odohrať v pôvodnom termíne v marci.

Obdivuhodné je, že viacero ukrajinských hráčov, predovšetkým z najvyššej domácej súťaže, nehralo súťažný zápas už niekoľko mesiacov.

Víťaz nedeľného barážového finále Wales - Ukrajina sa na MS 2022 predstaví v základnej B-skupine s Anglickom, Iránom a USA.

"Toto víťazstvo je pre ozbrojené sily v zákopoch a v nemocniciach, ktoré bojujú do poslednej kvapky krvi a pre Ukrajincov, ktorí trpia každý deň. Zároveň ďakujem ľuďom v Škótsku, je to úžasné miesto," vyhlásil po triumfe ukrajinský tréner Oleksandr Petrakov.

"Trpím ja aj môj trénerský zbor, no najviac všetci hráči. Zvíťazilo však lepšie mužstvo," povedal sklamaný škótsky kouč Steve Clarke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ukrajina sa priblížila k postupu na MS, v súboji o všetko vyzve Wales