Škoda, že v Trnave reprezentanta nevidím, tvrdí Kozák

Boris Sekulič (vľavo).
Boris Sekulič (vľavo). (Autor: TASR)
Pavol Spál|13. mar 2018 o 19:40

Futbalisti Slovenska si na budúci týždeň zahrajú na turnaji v Bangkoku. Tréner Ján Kozák nominoval viacerých nováčikov vrátane Borisa Sekuliča, ktorý je pôvodom Srb.

BRATISLAVA. Vybrali sme päť zaujímavostí, o ktorých hovoril tréner futbalovej reprezentácie Ján Kozák pred turnajom v Thajsku.

1. Traja úplní nováčikovia

V Dunajskej Strede nosí 22-ročný Ľubomír Šatka dres s číslom 37 - rovnakým ako kapitán národného tímu Martin Škrtel či Milan Škriniar v Interi Miláno.

„Celá moja kariéra sa spája s číslom tri - nosil som ho v Dubnici, v Newcastli mi pridelili číslo 37 a zapáčilo sa mi. Nesúvisí to so Škrteľom. V reprezentácii do 21 rokov som nosil trinástku.

Keď som bol mladší, mal som rôzne rituály spojené s týmto číslom, napríklad som musel použiť tretí záchod, ako tretí vstúpiť na ihrisko a podobne. Trojka bola vždy mojím obľúbeným číslom,“ vysvetľuje Šatka pre webovú stránku Dunajskej Stredy.

Ľubomír Šatka (na zemi) sa svojimi výkonmi v drese DAC dostal až reprezentácie.
Ľubomír Šatka (na zemi) sa svojimi výkonmi v drese DAC dostal až reprezentácie. (Autor: SITA)

Za Newcastle United si zahral v Anglickom pohári proti Leicestru. Niekoľkokrát čakal ako náhradník na lavičke na to, či dostane šancu v slávnej anglickej Premier League.

Vlani si zahral na majstrovstvách Európy do 21 rokov a dal gól proti Švédsku. Okrem stopérskej pozície alternuje aj na poste krajného obrancu.

Šatka patrí medzi troch úplných nováčikov v reprezentácii, ktorých tréner Kozák vybral na turnaj do Thajska. „Pôsobil aj v zahraničí, v klube je lídrom defenzívy,“ vysvetľoval kouč.

Druhým nováčikom je 28-ročný krídelník Erik Pačinda, aj on pôsobí v Dunajskej Strede. „Je ľavák, takých v národnom mužstve nemáme veľa. Dozrel futbalovo aj ľudsky,“ vysvetľoval Kozák. Pačindu viedol v minulosti v Košiciach.

Nováčikom je aj Boris Sekulič zo Slovana Bratislava. Prekvapením v nominácii je aj brankár Slovana Michal Šulla, ktorý za národný tím debutoval vlani na turnaji v Spojených arabských emirátoch.

2. Tretí cudzinec pochádza z Belehradu

Narodil sa v Belehrade a na Slovensku pôsobí od devätnástich.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škoda, že v Trnave reprezentanta nevidím, tvrdí Kozák