Petráš sa ukázal v dobrom svetle. Chceme zdolať aj Čechov, vraví

Na snímke je slovenský hokejový reprezentant Šimon Petráš.
Na snímke je slovenský hokejový reprezentant Šimon Petráš. (Autor: TASR)
TASR|18. apr 2023 o 11:30

Slovensko čakajú v príprave na MS zápasy v Ostrave.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Šimon Petráš si minulý týždeň pripísal prvé dva štarty v národnom tíme - vo Švajčiarsku odohral duely proti domácim.

Dvadsaťsedemročný krídelník verí, že Slováci uspejú aj v ďalšej fáze prípravy na MS proti Čechom (20. a 21. apríla v Ostrave, pozn.).

So Švajčiarmi triumfovali 2:0 a 3:2 po predĺžení. Druhý duel rozhodol práve Petráš v presilovej hre, keď sa presadil delovkou po prihrávke Hrivíka.

"Teším sa, že sme uspeli v oboch zápasoch, čo proti Švajčiarom nebolo vždy samozrejmé. A teší ma aj gól," povedal útočník.

Šancu v príprave si Petráš vybojoval výbornými výkonmi v Tipos extralige, v 50 zápasoch strelil 26 gólov a pridal 15 asistencií. Dva góly pridal v kvalifikácii o play off. "Snažím sa, hrám naplno, robím čo môžem," zhodnotil svoje výkony.

Na zápasy proti Českej republike sa 27-ročný útočník teší, naposledy sa proti tomuto súperovi postavil ešte ako junior:

"Je to derby a chceme uspieť. Verím, že sa nám nejaké víťazstvo podarí priviezť. V juniorke som nejaké zápasy proti Čechom odohral, toto budú prvé ostré."

V zápasoch vo Švajčiarsku Petráš nesklamal. Trénerom splatil dôveru v druhom dueli, keď ho poslali na ľad v početnej výhode spolu s ďalšími štyrmi útočníkmi a svoju silnú zbraň, ktorou je strela bez prípravy, opäť ukázal.

"Myslím, že na začiatok to bol rýchly rozbeh. Bol to rýchly hokej, ale som sa prispôsobil. Vedel som ako chalani v reprezentácii hrávali, vyhovuje mi to."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Petráš sa ukázal v dobrom svetle. Chceme zdolať aj Čechov, vraví