Sheffield United sa obrátil na britský Najvyšší súd

SITA|4. júl 2007 o 21:13

LONDÝN 4. júla (SITA, AP) - Anglický futbalový klub Sheffield United sa odmieta zmieriť so svojím vypadnutím z Premier League a plánuje predostrieť sťažnosť britskému Najvyššiemu súdu ohľadne nelegálneho ...

LONDÝN 4. júla (SITA, AP) - Anglický futbalový klub Sheffield United sa odmieta zmieriť so svojím vypadnutím z Premier League a plánuje predostrieť sťažnosť britskému Najvyššiemu súdu ohľadne nelegálneho angažovania Carlosa Teveza a Javiera Mascherana konkurenčným tímom West Hamom United.

Zástupcovia Sheffieldu sú nespokojní s tým, že West Hamu neboli za nelegálne angažovanie argentínskych

hviezdnych hráčov odpočítané body. Westham obišiel iba s pokutou, ktorú mu udelila nezávislá komisia Premier League.

Po tom, čo sa West Ham vyhol hrozbe odrátania bodov a vyhral svoj posledný zápas sezóny a naopak Sheffield prehral a zostúpil do nižšej futbalovej súťaže - Football League Championship, vzniesol West Ham námietku ohľadne potrestania West Hamu iba finančnou pokutou na arbitrážnu komisiu. Námietku klubu arbitrážna komisia v utorok zamietla, vyjadrila však pre klub svoje pochopenie.

Tevez a Mascherano prestúpili do West Hamu z brazílskeho Corinthians. Neskôr sa zistilo, že West Ham porušil pravidlá Premier League, pretože práva na hráčov vlastnila tretia strana. Noví majitelia West Hamu potvrdili, že pravidlá boli porušené a klubu bola v apríli uložená pokuta vo výške 5,5 mil. libier.

Zástupcovia Premier League neočakávajú, že Sheffield s podnetom na Najvyšší súd uspeje a oznámili, že nepripravujú žiadne zmeny v budúcosezónnych plánoch.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Sheffield United sa obrátil na britský Najvyšší súd