Shedden si pochvaľuje prácu Kurriho

SITA|4. máj 2008 o 19:22

HALIFAX 4. mája (SITA) - Kanadský tréner fínskej reprezentácie Doug Shedden si pochvaľuje prácu generálneho manažéra a bývalého skvelého hráča Jariho Kurriho, ktorý na svetový šampionát v Halifaxe a Québec ...

HALIFAX 4. mája (SITA) - Kanadský tréner fínskej reprezentácie Doug Shedden si pochvaľuje prácu generálneho manažéra a bývalého skvelého hráča Jariho Kurriho, ktorý na svetový šampionát v Halifaxe a Québec City pritiahol viacero hviezd z NHL. "Práca Kurriho - to je obraz vysokého profesionalizmu,“ uznanlivo vyhlásil Shedden v rozhovore pre ruský "Sport deň za dňom“ a vzápätí pokračoval: "Vďaka nášmu generálnemu manažérovi máme v Kanade veľmi silný tím. Počas celého roka bol Kurri v kontakte s hráčmi z NHL, ale aj najlepšími jednotlivcami z európskych klubov."

Shedden zdôraznil, že Kurri počas sezóny viedol s hráčmi rozhovory o ich prípadnom štarte v modro-bielom drese Suomi a väčšina sa napokon k tejto otázke postavila pozitívne. "Keď som začal trénovať reprezentáciu Fínska, v tíme bolo len veľmi málo hráčov z NHL. Teraz sa situácia zmenila a verím, že sa to prejaví aj na výsledkoch,“ dodal fínsky kouč.

V súčasnom Sheddenovom výbere v Halifaxe figuruje 12 hokejistov so zámorským domicilom, u toho desiati z NHL. Okrem tradičných mien akými sú Olli Jokinen alebo Ville Peltonen (obaja Florida), tentoraz reprezentačnú pozvánku prijali aj Niklas Bäckström a Mikko Koivu (obaja Minnesota) ako aj fínska superstar Teemu Selänne (Anaheim). A to majú ešte severania údajne v zálohe trio Saku Koivu (Montreal), Jere Lehtinen (Dallas) a Kimmo Timonen (Philadelphia). Koivu už ukončil sezónu v NHL po sobotňajšej prehre 4:6 a definitívnom vypadnutí Montrealu s Philadelphiou (1:4 na zápasy).


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Shedden si pochvaľuje prácu Kurriho