Sekeráš slávil extraligový návrat ako kapitán trenčianskeho tímu smoly

TASR|11. sep 2009 o 20:43

Naposledy pôsobil v slovenskej hokejovej extralige pred štyrmi rokmi, ale celú sezónu odohral pred takmer poldruha dekádou.

SKALICA: Bývalý reprezentant, ofenzívny obranca Ľubomír Sekeráš slávil v piatok svoj návrat do najvyššej domácej súťaže vo veku takmer 41 rokov.

V mladom tíme trenčianskej Dukly je vcelku logicky kapitánom, hoci si ho spoluhráči vybrali až hlasovaním spomedzi troch adeptov. Populárny "Seko" práve v drese bašty slovenského hokeja odštartoval svoju dospelú kariéru a sedem sezón dalo základ jej druhej časti, ktorá nabrala v týchto zemepisných šírkach dimenzie športovej charizmy. Olympionik, strieborný z MS 2000, ktoré nedohral po tvrdom zákroku kanadského enfant terrible Bertuzziho. Päť produktívnych sezón v kádri českého Třinca a potom necelé štyri roky v NHL, kde v dresoch Minnesoty a Dallasu nazbieral v 213 zápasoch pozoruhodných 71 bodov, dal 18 gólov. Potom nasledovala séria anabáz v Rusku, Švédsku, Nemecku i Česku.

"Aj teraz som mal alternatívy a dlho som ich zvažoval, napokon sa pre dobré podmienky rozhodol pre Trenčín. Veľa som precestoval a doma je doma. Podpísal som iba na rok, bez opcie, v tomto veku sa podpisujú už len ročné zmluvy. Človek v takýchto rokoch už počíta s tým, že každú chvíľu ukončí kariéru. Je to otázka zdravia, ak prídu problémy, už to nemá význam naťahovať," vyznal sa pred kabínou v útrobách skalického štadióna. Sekerášov tím prehral na ľade vicemajstra 1:3: "Bol to prvý zápas a toto mužstvo, hoci je mladé, je ambiciózne. Keď začne premieňať šance, bude to lepšie. Začneme si veriť a potom sa ukáže sila tímu."

Pritom Trenčania neodohrali na štarte extraligového ročníka vôbec zlý zápas. Skôr nešťastný, keď dostali tri umuchlané góly, druhé dva po odraze od vlastných obrancov. Na opačnej strane zahodili množstvo šancí. Potvrdil to aj skalický brankár Martin Falter: "Dôležitý bol náš prvý gól, ktorý padol do šatne. Vyhrali sme, ale ja som si zachytal, najmä v druhej tretine som sa mal čo obracať. Ale od toho tam som, aby som niečo chytil. Nemôžem povedať, že by som mrzol, navyše vonku bolo teplo a prešlo to aj do haly, takže to bolo fyzicky náročné. Na môj vkus to bolo dosť otvorené. Divák bol určite spokojný."

Český brankár, ktorý prišiel z Liptovského Mikuláša, nebol ďaleko od "čistého" debutu v novom mužstve. Kapituloval až v 51. minúte: "Čisté konto je pekné, ale nie je najdôležitejšie. Žeby som si preto tĺkol hlavu o stenu, to určite nie..."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Sekeráš slávil extraligový návrat ako kapitán trenčianskeho tímu smoly