Sekera s príjemným pocitom, Chára vynechal tréning

SITA|4. dec 2009 o 13:33

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára bol jediným hráčom Bostonu, ktorý neabsolvoval štvrtkový tréning.

BOSTON. Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera z Buffala sa tešil vo štvrtkovom zápase NHL proti Montrealu (6:2) zo svojho premiérového presného zásahu v tejto sezóne. Obranca Sabres prekonal v 54. min svojho krajana Jaroslava Haláka v bránke Montrealu a zvyšoval na 5:2. Dvadsaťtriročný Sekera si navyše pripísal počas svojho takmer 17-minútového pobytu na ľade aj jednu asistenciu.

"Vyhrali sme zápas, je to vynikajúce. V poslednom čase sa nám darí, ak chceme aj naďalej vyhrávať, musíme podávať podobné výkony aj v každom ďalšom stretnutí," povedal po dueli pre agentúru SITA Andrej Sekera.

Sekera s premiérovým gólom

Rodák z Bojníc dosiahol vo štvrtok premiérový zásah v 15. zápase sezóny a v 123 dueloch NHL má na svojom konte 6 gólov. V 54. min dostal z rohu klziska spoza bránky Montrealu prihrávku na modrú a jeho náprah skončil v sieti za Halákovým chrbtom. "Vždy, keď človek skóruje, je to príjemný pocit. Dnes som prekonal Jara Haláka, na ľade sme súperi, mimo neho sme však veľmi dobrí kamaráti. Raz sa kamaráta podarí prekonať, raz nie. Všetko je medzi nami v úplnom poriadku, aj keď ho prekonám. Všetko je v rámci kamarátstva," vysvetľuje Sekera.

Pre Sabres bolo štvrtkové víťazstvo štvrtým v rade, ich kanadský súper už naopak v 4 dueloch za sebou nebodoval naplno. Buffalo je v súčasnosti lídrom Severovýchodnej divízie. "Náš cieľ je jasný - vyhrať každý zápas. Teraz chceme uspieť v tom najbližšom, uvidíme, či sa nám to podarí," tvrdí Sekera, ktorý by nemal chýbať v slovenskom drese na zimných olympijských hrách vo Vancouveri vo februári 2010. Do prvého medzinárodného vrcholu sezóny sú však ešte dva mesiace.

"Určite už myslím aj na zimné olympijské hry, ale momentálne sa sústreďujem na moje pôsobenie v Buffale. Chcem, aby náš tím vyhrával a ja som bol v čo najlepšej forme, ktorú by som si potom priniesol aj na olympiádu," dodal Andrej Sekera.

Chára neabsolvoval posledný tréning

Zdeno Chára bol jediným hráčom Bostonu, ktorý neabsolvoval štvrtkový tréning. Podľa trénera Clauda Juliena však dôvodom nebolo zranenie, kapitán Bruins dostal iba voľno. Informuje o tom Boston Globe. Cháru v stredajšom zápase s Tampou Bay zasiahol krajan Andrej Meszároš príklepom, ale víťaz Norrisovej trofeje nevynechal následne ani jedno striedanie.

Chára by v piatok proti Montrealu v zostave Bruins nemal chýbať. V tejto sezóne odohrala opora Bostonu 27 stretnutí s bilanciou 1 gól a 15 asistencií. Na svojom konte má aj 74 streleckých pokusov a 42 trestných minút.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera s príjemným pocitom, Chára vynechal tréning