Sedemnástka zabojuje v Senci o futbalové ME 2015

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Autor: TASR)
TASR|23. okt 2014 o 16:22

Všetky zápasy odvysiela v priamom prenose oficiálne konto SFZ na YouTube.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov bude v domácom prostredí na štadiónoch v NTC Senec a Veľkom Bieli bojovať od piatka do stredy na turnaji I. fázy kvalifikácie ME 2015 v Bulharsku. Zverenci trénera Ladislava Pecka postupne nastúpia proti Luxembursku, Litve a Španielsku.

Slovensko je hostiteľom 11. kvalifikačnej skupiny. Keďže finálový turnaj v Bulharsku sa bude konať za účasti 16 tímov, do II. fázy, tzv. Elite Round postupujú prví dvaja z každej z trinástich kvalifikačných skupín a päť najlepších tímov z tretích miest (podľa výsledkov zo stretnutí s prvými dvoma tímami - pozn.).

V Peckovej nominácii figuruje jediný legionár - útočník Ľubomír Tupta z Catanie Calcio. Favoritom turnaja sú mladíci zo Španielska, v ktorého nominácii sú hráči z najslávnejších klubov (Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid či FC Valencia).

Slovensko bolo hostiteľom finálového turnaja ME v tejto kategórii v máji 2013, na ktorom si reprezentanti vybojovali postup na MS v SAE v tom istom roku.

Reprezentácia Slovenska odohrá všetky svoje zápasy v NTC Senec so začiatkom o 11.00. Vstup na ne je pre záujemcov voľný, informoval oficiálny portál Slovenského futbalového zväzu.

Všetky zápasy odvysiela v priamom prenose oficiálne konto SFZ na YouTube.

Program:

piatok 24. októbra:

11.00 SLOVENSKO - Luxembursko (Senec)

15.00 Španielsko - Litva (Veľký Biel)

nedeľa 26. októbra:

11.00 SLOVENSKO - Litva (Senec)

14.00 Luxembursko - Španielsko (Veľký Biel)

streda 29. októbra:

11.00 Španielsko - SLOVENSKO (Senec)

11.00 Litva - Luxembursko (Veľký Biel)

Nominácia SR 17 na kvalifikáciu ME 2015:

brankári: Samuel Vavrúš (AS Trenčín), Matej Mydla (ŠK Slovan Bratislava)

obrancovia: Branislav Šušolík (MŠK Žilina), Kamil Jašúrek (FC Spartak Trnava), Andrej Štrba (FC Spartak Trnava), Denis Nemček (FK Senica), Martin Šimko (FK Dukla Banská Bystrica), Martin Macho (FC Nitra)

stredopoliari: Šimon Štefanec (MŠK Žilina), Filip Moďoroši (MŠK Žilina), Marek Tešlár (FO ŽP Šport Podbrezová), Daniel Filip Mašulovič (ŠK Slovan Bratislava), Roman Zemko (ŠK Slovan Bratislava), Jozef Pastorek (FKM Nové Zámky), Samuel Dancák (MFK Košice)

útočníci: Kevin Kele (ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Tupta (Catania Calcio), Daniel Dubec (MFK Ružomberok)

tréner: Ladislav Pecko

asistent: Peter Štefaňák

tréner brankárov: Michal Kijačik

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Sedemnástka zabojuje v Senci o futbalové ME 2015