Šebo medzi okrajovými, ale Rangers sa neženú do predaja

SITA|30. máj 2007 o 19:39

GLASGOW 30. mája (SITA) - Slovenský futbalový útočník Filip Šebo sa spolu so švédskym obrancom Karlom Svenssonom a belgickým stredopoliarom Thomasom Buffelom stal adeptom na letný predaj, ale škótsky ...

GLASGOW 30. mája (SITA) - Slovenský futbalový útočník Filip Šebo sa spolu so švédskym obrancom Karlom Svenssonom a belgickým stredopoliarom Thomasom Buffelom stal adeptom na letný predaj, ale škótsky klub Glasgow Rangers a jeho tréner Walter Smith sa nemusia hnať do akejkoľvek transakcie a podliehať prestupovej panike. Tvrdí to materiál na internetovom portáli Give Me Football a cituje spomenutého trénera "jazdcov" z Ibrox Parku: "Najprv tu musí byť záujem z iných klubov. Ak nebude, potom to pre nás nie je nič zlé. Keď sa po lete všetci vrátia a pridáme k tomu zopár nových hráčov, budeme mať dostatočne veľký káder."

Reprezentant SR Šebo si v ostatnom období po zranení stehenného svalu na ľavej nohe privodil pri tréningu v polovici mája rovnakú indispozíciu na pravej nohe a nebol k dispozícii "protestantom" na záver sezóny, ale ani trénerovi A-tímu SR Jánovi Kocianovi v súvislosti s koncipovaním kádra na zápas proti Nemecku v D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008 (hrá sa 6. júna o 20.30 h SELČ v Hamburgu).

Niekdajší hráč 1. FC Kolín nad Rýnom, Interu Bratislava, Artmedie Bratislava a Austrie Viedeň sa počas uplynulej sezóny objavil v základnej zostave Rangers sedemkrát. Ako striedajúci futbalista prišiel na ihrisko v 26 prípadoch a celkovo strelil 2 góly - ten druhý a zatiaľ posledný už 1. októbra 2006 do siete Aberdeenu. Z rakúskej metropoly prišiel ešte počas éry francúzskeho kormidelníka Paula Le Guena za 1,8 mil. libier.

Začiatkom apríla večerník Evening Times napísal: "Po odchode Dada Prša bude Smith môcť vyzvať len Krisa Boyda, Nacha Nova a Filipa Šeba. Šebova budúcnosť je stále neistá. Panujú očakávania, že poputuje inam po tom, ako sa ukázalo, že ide o drahý nezdar z obdobia vládnutia Le Guena." Denník Sunday Herald tvrdil: "Karl Svensson, Libor Sionko a Filip Šebo sú pre trénera Waltera Smitha ´mŕtvym drevom´, ktorého by sa potreboval zbaviť pri realizovaní zmien v kádri." Dvadsaťtriročný zakončovateľ Šebo zareagoval pre internetový portál britského denníka Sporting Life takto: "Mám platnú zmluvu a nik mi nehovoril niečo o odchode či čomsi podobnom. Stále platí, že v drese Rangers chcem niečo dokázať. To znamená dávať viac gólov a získať titul."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Šebo medzi okrajovými, ale Rangers sa neženú do predaja