Sebavedomý Záborský: Na MS by sme takýto zápas neprehrali

Alexej Jefimenko strieľa víťazný gól v samostatných nájazdoch brankárovi Jaroslavovi Janusovi.
Alexej Jefimenko strieľa víťazný gól v samostatných nájazdoch brankárovi Jaroslavovi Janusovi. (Autor: TASR)
TASR|26. apr 2013 o 10:54

Šatan je rád, že sa to stalo v príprave. Bielorusov sme prestrieľali 47:19, no prehrali sme 2:3.

BRATISLAVA. Smolný zápas odohrali vo štvrtok na bratislavskom turnaji Slovakia Cup slovenskí hokejisti.

Hoci Bielorusov prestrieľali 47:19 a utvorili si plejádu výborných streleckých príležitostí, prehrali nakoniec 2:3 po samostatných nájazdoch. V 23. vzájomnom súboji tak dosiahli Bielorusi ôsme víťazstvo.

"Väčšinu zápasu sme hrali dobre. Vypracovali sme si viacero čistých šancí, najmä v druhej tretine, v ktorej sme mohli odskočiť na tri-štyri góly," povedal obranca bratislavského Slovana Michal Sersen, ktorý vyrovnal v čase 56.48 v presilovke.

Bielorusi dali domácim lekciu z efektivity. "Vyskytnú sa aj takéto zápasy. Môžeme byť radi, že sa nám to stalo v príprave a nie na šampionáte. Ťažko sa znáša prehra, keď je mužstvo lepšie počas väčšiny zápasu," povedal kapitán Miroslav Šatan.

V rozstrele bol jediným úspešným strelcom slovenského tímu Tomáš Záborský. "Na rozdiel od Čechov Bielorusi s nami nehrali otvorenú partiu, väčšinou len kazili hru a to sa ťažšie hrá. Stále sa snažíme zohrať, tréner pravidelne točí všetky štyri pätorky. Myslím si, že na majstrovstvách sveta by sme takýto zápas neprehrali," vyhlásil kanonier Avangardu Omsk.

Slovenskí reprezentanti odohrajú v sobotu posledný zápas v záverečnej príprave s Nórmi. Do zostavy sa vráti obranca Vladimír Mihálik a útočné trio Martin Bartek, Peter Ölvecký a Tomáš Surový. V bránke dostane príležitosť Rastislav Staňa.

Tréner Vladimír Vůjtek po stretnutí určí konečnú nomináciu na MS, v ktorej by mali figurovať traja brankári, siedmi obrancovia a 13 útočníci, i keď kouč nezavrhol ani model 3+8+12.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Sebavedomý Záborský: Na MS by sme takýto zápas neprehrali