Scolari svojim zverencom v Chelsea v tréningu nič nedaruje

SITA|19. júl 2008 o 09:02

COBHAM 19. júla (SITA, AFP) - Brazílsky futbalový tréner Luiz Felipe Scolari priniesol do anglického veľkoklubu FC Chelsea, na ktorého lavičku zasadol po skončení tohtoročných majstrovstiev Európy v Rakúsku ...

COBHAM 19. júla (SITA, AFP) - Brazílsky futbalový tréner Luiz Felipe Scolari priniesol do anglického veľkoklubu FC Chelsea, na ktorého lavičku zasadol po skončení tohtoročných majstrovstiev Európy v Rakúsku a Švajčiarsku, tvrdé tréningové metódy. Hráči "The Blues" sú počas prípravného obdobia na trávniku dlhé hodiny predpoludním aj popoludní, a to všetko pod starostlivým dohľadom 59-ročného brazílskeho lodivoda. Tomu sa aj pomocou tvrdého tréningového drilu podarilo priviesť reprezentáciu svojej rodnej krajiny k zisku titulu majstra sveta v roku 2002, v nasledujúcom období potom dokázal pozdvihnúť národný tím Portugalska, aj keď s ním na žiadnu trofej nesiahol.

Porovnávať môže aj stredopoliar Deco, ktorý prišiel na Stamford Bridge v lete tohto roka zo španielskeho FC Barcelona. Deco totiž zažil Scolariho práve v portugalskej reprezentácii, a preto presne vie, čo môže od neho očakávať. Na druhej strane, tréningy na Nou Campe v Katalánsku sú známe svojou voľnosťou a hravosťou, za čo sa na hlavu bývalého kouča Barcy Franka Rijkaarda zniesla v minulosti vlna kritiky.

"Určite teraz trénujeme viac, ako som bol zvyknutý, ale mne sa to páči. Tréningy sú ráno aj popoludní, navyše hráči trávia viac času spoločne pri regenerácii, čo je veľmi dôležité pre formovanie kolektívu. Scolari je veľmi priateľský človek, keď je však v práci, je na hráčov dosť tvrdý," skonštatoval 29-ročný ofenzívny stredopoliar Deco.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Scolari svojim zverencom v Chelsea v tréningu nič nedaruje