Scolari odmietol komentovať zápas s Evertonom

SITA|23. dec 2008 o 10:38

Trénera anglického futbaového klubu FC Chelsea Luiza Felipeho Scolariho natoľko rozhorčil priebeh pondelňajšieho ligového zápasu s Evertonom, že odmietol komunikovať s médiami.

LIVERPOOL. Trénera anglického futbaového klubu FC Chelsea Luiza Felipeho Scolariho natoľko rozhorčil priebeh pondelňajšieho ligového zápasu s Evertonom, že odmietol komunikovať s novinármi a jediné slová adresoval na Goodison Parku hlavnému rozhodcovi Philovi Dowdovi na margo vylúčenia Johna Terryho v 35. min.

Portugalčan si pred odchodom do kabín na polčasovú prestávku počkal na arbitra a podľa reportéra televízie Setanta sa ho provokatívne pýtal: "Bojíš sa? Bojíš sa?" Kouč hostí tým narážal na tlak 35 000 divákov na zaplnených tribúnach liverpoolskeho klubu. Možno aj tento fakt zavážil, keď Dowd ukázal kapitánovi Chelsea červenú kartu za nešetrný zákrok na Leona Osmana v súboji o loptu. "Rozhodca to nemá ľahké, v zlomku sekundy sa musí pred toľkými hlučnými divákmi rozhodnúť. Takto to posúdil a my sme sa s tým museli vyrovnať," zvolil diplomatickejšiu cestu brankár Chelsea Petr Čech, ktorý mal veľký podiel na tom, že Londýnčania udržali aspoň bezgólovú remízu.

Strach zo svojej prostorekosti a možných sankcií Anglickej futbalovej asociácie napokon viedol Scolariho k tomu, že odmietol účasť na tlačovej konferencii. "Nikto z vedenia Chelsea sa s vami nebude rozprávať. V stretnutí bolo toľko sporných momentov, že bude lepšie, keď ich nebudeme komentovať," odkázal novinárom šéf mediálneho odboru "The Blues" Steve Atkins.

Hráči Chelsea sa s nevôľou vyrovnávali s vylúčením Terryho a Dowd žltými kartami pacifikoval za nedisciplinované správanie Ashleyho Cola, Franka Lamparda a Michaela Ballacka.

Ak to už býva, na stranu rozhodcu sa po zápase postavil kouč domácich David Moyes, hoci aj on mohol cítiť krivdu za neuznaný gól Stevena Pienaara. Dorážka z kopačky stredopoliara Evertonu síce skončila v sieti, ale čiarový rozhodca videl situáciu ako ofsajdovú a navyše sa zdalo, že Petr Čech už mal loptu v moci. "Či to bolo správne rozhodnutie? Áno, bolo," uviedol Moyes a zastavil sa aj pri faule Terryho: "V prvom momente som si pomyslel, že to bol bezohľadný zákrok. Za mojich hráčskych čias to ale boli bežné situácie. Teraz sú zakázané."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Scolari odmietol komentovať zápas s Evertonom