Schmiedlová je v podstate už s istotou nad čiarou OH 2016

Karolína Schmiedlová zaznamenala v posledných týždňoch obrovský progres.
Karolína Schmiedlová zaznamenala v posledných týždňoch obrovský progres. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. sep 2015 o 13:02

Tento rok sa posunula na prah tretej desiatky rebríčka WTA. O štart na budúcoročných OH by Karolínu Schmiedlovú mohli obrať už len zdravotné problémy či ohurujúca výkonnosť minimálne štyroch krajaniek.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová jednotka podľa postavenia vo svetovom rebríčku WTA Karolína Schmiedlová (31.) v podstate už nepochybne je a zostane nad čiarou v súvislosti s OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

O štart by ju mohli obrať iba zdravotné problémy či ohurujúca výkonnosť minimálne štyroch krajaniek do konca bodovaného obdobia.

Uzávierka bude podľa postavenia vo svetovom rebríčku k 6. júnu 2016 po parížskom grandslamovom turnaji Roland Garros.

Vo dvojhre bude môcť štartovať päťdesiatšesť najlepších (pri splnení základných kritérií na počet vystúpení v tímových súťažiach - dvadsaťjedenročná Košičanka má v tomto smere už zelenú). Pavúky u žien aj mužov doplní na 64 hráčov šesť držiteľov miestenky od ITF a dvaja držitelia voľnej karty od tripartitnej komisie.

ak_res.jpg

Karolína Schmiedlová má účasť na OH 2016 prakticky istú. FOTO - TASR/AP.

Každá krajina môže vyslať maximálne šesť mužov a šesť žien, z toho iba 4+4 na dvojhru. Jedna z terajších piatich slovenských tenisových prominentiek preto bude mať smolu.

Pri takejto redukcii sa dá na základe predchádzajúcich skúseností odhadnúť deliaca čiara medzi účasťou a neúčasťou okolo 70. až 75. priečky hodnotenia.

Schmiedlová sa v tomto roku dostala najvyššie spomedzi Sloveniek. Pomohol jej k tomu napríklad aj celkový triumf na turnaji v Katoviciach.

Na turnaji v Riu de Janeiro Schmiedlová neuspela vo finále.

Na ilustráciu - na 70. mieste v počítačovom poradí WTA momentálne figuruje Američanka Irina Falconiová s presne osemsto bodmi. Zhruba sa dá skonštatovať, že za sledované obdobie bude na účasť na OH 2016 treba 800 bodov.

Schmiedlová už po Roland Garros 2015 nazbierala 841 bodov vrátane tohtotýždňového Soulu. Aj so zohľadnením zimnej prestávky pritom ešte má k dispozícii približne šesť mesiacov na prírastky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová je v podstate už s istotou nad čiarou OH 2016