Šatan za farmu nenastúpil, v pondelok možno v Penguins

SITA|8. mar 2009 o 08:57

Slovenský hokejový útočník Miroslav Šatan bol síce v kádri Wilkes-Barre/Scranton pre sobotňajší súboj AHL s Binghamtonom, tréneri farmárskeho tímu Pittsburghu ho však na zápasovú súpisku uviesť nemohli.

PITTSBURGH.

Podľa Times Leader sa Šatan zatiaľ vo Wilkes-Barre/Scrantone neobjavil. Slovenský reprezentant by mal v súčasnosti čakať na svoju ďalšiu budúcnosť podľa Plus 1 deň doma v New Yorku a v pondelok by sa mohol opäť pripojiť k prvému tímu Pittsburgh Penguins.

Šatan doplatil na finančnú politiku v Pittsburghu, keďže jeho klub má zmluvy na čiastku, ktorá presahuje platový strop. Vedenie Penguins ho v rámci možnosti dostať sa pod najvyššiu možnú hranicu najskôr zaradilo na waiver listinu a ponúklo iným klubom, následne ho poslali na farmu do Wilkes-Barre/Scranton.

Počas pôsobenia na farme by síce Šatan dostával rovnaký plat 3,5 milióna dolárov ročne, ako keby hral v NHL, ale tieto financie sa nerátajú do platového stropu. Šatan by mohol okúsiť farmársku súťaž prvýkrát od sezóny 1994/95. O jeho ďalšom osude by sa malo rozhodnúť v priebehu nasledujúcich dní.

Nachádzate sa tu:
Domov