Hokej vo Francúzsku? Štyria fyzioterapeuti a peniaze na účte pred termínom

Richard Stehlík (v strede) pôsobil aj v MHk 32 Liptovský Mikuláš.
Richard Stehlík (v strede) pôsobil aj v MHk 32 Liptovský Mikuláš. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|13. apr 2018 o 14:28

Hokejista Richard Stehlík sa do reprezentácie vracia po štyroch rokoch, bojuje o tretí svetový šampionát.

BRATISLAVA. Zahral si na dvoch majstrovstvách sveta do 18 rokov a na troch šampionátoch do 20 rokov, čím sa zo slovenských hokejistov môže pochváliť málokto.

Tridsaťtriročný obranca Richard Stehlík patril v mladosti k veľkým talentom.

V roku 2003 ho v treťom kole draftoval Nashville, no do NHL sa nikdy nedostal.

V rokoch 2006 a 2007 bol aj na seniorských majstrovstvách sveta.

Odvtedy si však na vrcholnom podujatí nezahral. Hoci do reprezentácie prišiel po štyroch rokoch, jeho cieľom je zabojovať o blížiaci sa šampionát v Dánsku.

Vo Francúzsku chodia peniaze aj skôr

Stehlíkova nominácia bola prekvapujúca, keďže poslednú sezónu odohral vo francúzskej lige. S tímom Rouen sa stal majstrom tamojšej súťaže.

„Nie každý sleduje francúzsku ligu, ale každý rok ide viac do popredia. Jej úroveň zvyšujú zámorskí hokejisti. V zápasoch sa ide naplno, nič sa nevypúšťa. Rouen by hral na Slovensku určite v prvej štvorke,“ vraví Stehlík.

Pred odchodom do Francúzska mal obavy, či urobil dobre. Po úspešnej sezóne si však pôsobenie v Rouene nevie vynachváliť.

„Všetko bolo na profesionálnej úrovni. Na tréningoch i zápasoch sme mali športtestery, ktorými nás stále monitorovali a potom vyhodnocovali. V klube sme mali štyroch fyzioterapeutov. Aj peniaze chodili načas, niekedy ešte aj skôr, čo som nechápal,“ reaguje.

Schudol a je mobilnejší

Stále dúfal, že sa ešte objaví v národnom tíme. Už počas play off francúzskej ligy ho kontaktoval generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan a ponúkol mu možnosť zapojiť sa do prípravy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokej vo Francúzsku? Štyria fyzioterapeuti a peniaze na účte pred termínom