Saláta aj Sylvestr asi do Dinama Záhreb

SITA|26. aug 2010 o 22:09

Šesťnásobný slovenský futbalový reprezentant a účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike Kornel Saláta by mal posilniť 12-násobného chorvátskeho šampióna NK Dinamo Záhreb.

BRATISLAVA. Šesťnásobný slovenský futbalový reprezentant a účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike Kornel Saláta by mal po vyradení Slovana Bratislava v play-off Európskej ligy UEFA v dvojzápase so Stuttgartom posilniť 12-násobného chorvátskeho šampióna NK Dinamo Záhreb. Prestup dvadsaťpäťročného stopéra totiž závisel od výsledku duelu belasých v Stuttgarte. Zverenci trénera Jozefa Jankecha po domácej prehre remizovali na pôde favorita 2:2, takže ich účinkovanie v pohárovej Európe sa definitívne skončilo.

Do Dinama Záhreb by mal odísť aj útočník Jakub Sylvestr, člen reprezentačného výberu SR do 21 rokov. O prestupe oboch slovenských futbalistov už rokovali v pondelok v Bratislave zástupcovia chorvátskeho veľkoklubu s predstaviteľmi Slovana.

Kornel Saláta by mal v Záhrebe nahradiť v defenzíve Daria Šimiča (ukončil kariéru) a Zorana Mamiča (angažmán v Južnej Amerike). Záujem Dinama o Salátu potvrdil aj jeho agent Karol Csontó zo spoločnosti Stars&Friends, podľa neho by mala definitíva v otázke tohto prestupu padnúť v piatok. Podľa srbských médií by Slovan získal za 191 cm vysokého obrancu približne 600 000 eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saláta aj Sylvestr asi do Dinama Záhreb