Sabo prispel gólom k víťazstvu, v Izraeli skóroval tretí raz

(Autor: Twitter)
SITA|22. máj 2017 o 17:42

Slovenský reprezentant pôsobí od leta v Beitare Jeruzalem.

JERUZALEM. Slovenský futbalový reprezentant Erik Sabo strelil svoj tretí ligový gól v drese izraelského Beitaru Jeruzalem. Dvadsaťpäťročný stredopoliar otvoril skóre v dvanástej minúte na trávniku Maccabi Tel Aviv a pričinil sa o sobotňajšie víťazstvo 2:0 v rámci záverečného desiateho kola nadstavbovej skupiny o titul.

Predtým skóroval dva razy do siete tímu Bnei Sakhnin - v apríli na domácom ihrisku (3:0) a začiatkom mája pri úspechu na súperovej pôde (5:1).

Bude hrať Európsku ligu

Rodák zo Šúroviec Sabo v aktuálnom ligovom ročníku zasiahol do 31 z 36 stretnutí svojho tímu. Na konte má aj osem žltých kariet.

Jeden gól pridal v národnom pohári.

Beitar obsadil v najvyššej izraelskej súťaži tretie miesto so šesťdesiatimi bodmi a vybojoval si účasť v Európskej lige.

Majstrovský titul si už dávnejšie zabezpečil Hapoel Beer Ševa (85 bodov). Druhý v konečnom poradí je Maccabi Tel Aviv (72 bodov).

Dvakrát štartoval aj v kvalifikácii

Erik Sabo, ktorý na Slovensku pôsobil v Spartaku Trnava aj Spartaku Myjava, je kmeňovým hráčom gréckeho PAOK Solún.

Do najvyššej izraelskej súťaže zamieril vlani v lete.

Dvanásťnásobný slovenský reprezentant (v národnom mužstve hráva na pozícii pravého obrancu, pozn. red.) sa tesne nevošiel do konečnej nominácie trénera SR Jána Kozáka na vlaňajšie majstrovstvá Európy vo Francúzsku.

Sabo dosiaľ naposledy nastúpil v drese s dvojkrížom vlani v novembri vo viedenskom prípravnom súboji proti Rakúsku (0:0).

V prebiehajúcej kvalifikácii o postup na MS 2018 má na konte dva štarty - proti Slovinsku (0:1 v Ľubľane) a Škótsku (3:0 v Trnave).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Sabo prispel gólom k víťazstvu, v Izraeli skóroval tretí raz