Rybárikovej sa v Monterrey darí, postúpila už do štvrťfinále

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. apr 2018 o 22:06

Slovenská tenistka nestratila v osemfinále ani set.

MONTERREY. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako druhá zvíťazila nad Chorvátkou Janou Fettovou za 104 minút 7:5, 6:2 v stretnutí štvrtkového osemfinálového druhého kola dvojhry na turnaji WTA v mexickom Monterrey.

Rybáriková ako podávajúca v desiatom geme prvej časti odvrátila setbal. Premenila tri z trinástich brejkbalov, súperka ani jeden z piatich.

Monterrey - osemfinále:

Magdaléna Rybáriková (SR-2) - Jana Fettová (Chor.)

7:5, 6:2

/za 104 minút/

Zápas odložili zo stredy pre dážď.

Pre 29-ročnú piešťanskú rodáčku Rybárikovú, momentálne rekordne sedemnásta v singlovom renkingu, to bol premiérový vzájomný duel s 21-ročnou 109. ženou hodnotenia Fettovou.

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková bude v piatkovom štvrťfinále čeliť od 22.00 h SELČ 22-ročnej americkej sedmičke podujatia Sachii Vickeryovej (91.), ktorá si v 2. kole poradila s o rok staršou domácou držiteľkou voľnej karty Anou Sofiou Sánchezovou (302.) 6:3, 6:3.

Nemajú spoločnú zápasovú minulosť. Rybáriková už má istotu 60 bodov do počítačového poradia a prémie 11 300 USD brutto.

Úradujúca semifinalistka Wimbledonu dosiahla dva zápasové úspechy za sebou bez zohľadnenia Pohára federácie premiérovo od januárových melbournských grandslamových Australian Open, kde dokonca boli tri, čo znamenalo prienik do osemfinálového štvrtého kola.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybárikovej sa v Monterrey darí, postúpila už do štvrťfinále