Svetová jednotka Halepová chváli Rybárikovú: Vždy je pre mňa náročnou súperkou

Magdaléna Rybáriková v zápase proti Simone Halepovej.
Magdaléna Rybáriková v zápase proti Simone Halepovej. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. apr 2018 o 11:49

Slovenka rumunskú líderku poriadne vytrápila, v Stuttgarte ale končí.

STUTTGART. Svetová tenisová jednotka Rumunka Simona Halepová síce postúpila do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji v nemeckom Stuttgarte, ale po osemfinálovom triumfe 4:6, 6:2, 6:3 nezabudla pochváliť slovenskú súperku Magdalénu Rybárikovú.

V bilancii zo vzájomných súbojov s 26-ročnou Halepovou klesla 29-ročná piešťanská rodáčka Rybáriková, momentálne osemnásta v singlovom renkingu, na 2:4.

Halepovú trápili zdravotné problémy

"Hrala veľmi dobre najmä v prvom sete, ale ona je pre mňa stále ťažká súperka. Snažila som sa hrať čo najviac do jej bekhendu a čo najmenej robiť chyby. Najmä na začiatku druhého setu ich bolo dosť, ale neskôr som našla rytmus," uviedla Halepová pre web WTA.

Halepová priznala, že okrem súperky musela pod strechou Porsche Areny bojovať aj so svalovým zranením na pravej nohe. Napokon sa jej vydaril obrat zo stavu 4:6 a 1:2 s mankom brejku.

"Za stavu 3:3 v prvom sete som si natiahla sval. Nebolo jednoduché pokračovať, ale nechcela som to len tak pustiť. Vravela som si, že nebudem myslieť na zranenie, ale venovať sa len hre. Nie je to jednoduché na tomto antukovom kurte v Stuttgarte, lebo sa na ňom šmýka a nedá sa predvádzať najlepší tenis," podotkla Halepová.

Rybáriková v pondelok v prvom kole značne nečakane zdolala dvakrát 6:2 ruskú 20-ročnú štrnástu ženu počítačového poradia Dariu Kasatkinovou, v marci finalistku ešte prestížnejšieho podujatia na tvrdom povrchu vonku v americkom Indian Wels.

Proti Halepovej už Slovenka nedokázala poprieť papierové rozloženie síl. Rybáriková predviedla 19 víťazných úderov popri 22 nevynútených chybách, jej rumunská súperka mala bilanciu víťazných úderov a nevynútených chýb 34:24.

Posunie sa späť na sedemnáste miesto

Stále platí, že dosiaľ posledná slovenská hráčka, ktorá prekonala úradujúcu líderku počítačového poradia, je Dominika Cibulková, ktorá v októbri 2016 zdolala Nemku Angelique Kerberovú vo finále koncosezónneho výberového šampionátu WTA Finals v Singapure.

"V treťom sete som už hrala rozumne. Tak som si mala počínať od začiatku. Lenže zápas som začala s priamymi údermi bez uhlov, preto som nezvládla prvý set. Potom som zmenila taktiku a zúročilo sa to," dodala Halepová na webe WTA.

Na 17. miesto

vo svetovom rebríčku WTA sa vráti Magdaléna Rybáriková.

Úradujúca semifinalistka Wimbledonu Rybáriková hrala proti jednotke hierarchie len druhý raz. V kanadskom Toronte 2013 podľahla Američanke Serene Williamsovej 1:6, 1:6.

Maximom pre ňu zostávajú dve víťazstvá nad svetovými dvojkami - práve nad Halepovou v americkom New Havene 2014 a Češkou Karolínou Plíškovou minulý rok na Wimbledone v Londýne.

Držiteľka štyroch singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Rybáriková teraz má proti členkám najlepšej svetovej desiatky skóre 8:25. V pondelok sa posunie nazad na svoj rekordný sedemnásty post v rebríčku, tento týždeň teoreticky mala v dosahu trináste miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetová jednotka Halepová chváli Rybárikovú: Vždy je pre mňa náročnou súperkou