Ružomberok napokon bude hrať v Európskom pohári

SITA|21. jún 2010 o 12:37

K nečakanému pozitívnemu zvratu došlo počas víkendu v basketbalovom Ružomberku.

RUŽOMBEROK. Tretí najlepší tím ženskej extraligy a jedenásťnásobný slovenský šampión MBK Ružomberok síce vo štvrtok avizoval, že prvýkrát v histórii samostatnej Slovenskej republiky nenaplní rozpočet a nepodá prihlášku do európskej pohárovej súťaže, no v pondelok bolo všetko inak.

"Basketbalový klub MBK Ružomberok odoslal v pondelok prihlášku do Európskeho pohára FIBA," informoval agentúru SITA generálny manažér klubu Stanislav Onuška a pokračoval: "Prežili sme v Ružomberku hektické dni. Počas víkendu sme rokovali s pánom Milanom Fiľom, ktorý je cez svoju spoločnosť Mondi SCP generálnym partnerom nášho klubu. Vyjadril enormný záujem na tom, aby MBK účinkoval aj v sezóne 2010/11 v EP FIBA a zaviazal sa, že poskytne cez svoje spoločnosti Mondi SCP a Eco Invest finančné prostriedky na štart MBK Ružomberok v EP FIBA."

Pôvodne bola uzávierka prihlášok do európskych pohárov už v piatok 18. júna. "V piatok sme konzultovali celú situáciu s FIBA Europe, ktorá nám dala čas do pondelka. Takýto odklad poskytla aj ďalším trom tímom, ktoré boli predbežne prihlásené do EP FIBA," poznamenal Stanislav Onuška.

"Za mesto aj klub sa chcem poďakovať pánovi Milanovi Fiľovi, že pomohol aj v tejto chvíli ružomberskému basketbalu. Veríme, že svoje záväzky naplní a ružomberský fanúšik opäť uvidí v našej Koniarni kvalitný európsky basketbal," dodal prezident MBK a primátor Ružomberka Michal Slašťan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ružomberok napokon bude hrať v Európskom pohári