Ružomberčanky prvý raz prehrali, ale idú ďalej

SITA|17. jan 2008 o 12:02

RUŽOMBEROK 17. januára (SITA) - Hoci basketbalistky MBK Ružomberok v stredu prvý raz v sezóne 2007/2008 v európskych pohároch prehrali, osemfinále Európskeho pohára FIBA im neušlo. Jedenásťbodový náskok ...

RUŽOMBEROK 17. januára (SITA) - Hoci basketbalistky MBK Ružomberok v stredu prvý raz v sezóne 2007/2008 v európskych pohároch prehrali, osemfinále Európskeho pohára FIBA im neušlo. Jedenásťbodový náskok z úvodného šestnásťfinálového duelu v Szegede sa v dueli so Szeviépom sa napokon ukázal ako dostačujúci, aj keď zverenkyne trénera Stanislava Onušku v domácej odvete v hale Koniareň maďarskému tímu nečakane podľahli 64:70 (36:42). Meno osemfinálového súpera spoznajú Ružomberčanky vo štvrtok večer. Zatiaľ to vyzerá tak, že budú hrať proti izraelskému Elitzuru Ramla, ktorý v prvom zápase vyhral nad tureckým Besiktas Cola Turka 82:69. Ale definitíva padne až po odvete.

"Kým v Szegede dostalo príležitosť až desať hráčok, odvetu sme odohrali len so siedmimi. Aj v takejto situácii družstvo zápas zvládlo fyzicky dobre, istý problém bol akurát v psychike, čo vyplývalo z veľkej vôle postúpiť," vysvetľoval tréner MBK Stanislav Onuška. Priznal, že stredajší duel bol jedným z najťažších v sezóne. "Z psychického hľadiska určite. Začali sme zle, hlavne preto, že súper nás mal dobre prečítaných. Dievčatá sa dlho nevedeli striasť nervozity, mali zviazané ruky, čo im bránilo hrať to, na čo sú zvyknuté. Oproti prvému meraniu síl Szeged úplne zmenil taktiku a zameral sa na streľbu zvonka. V prvom polčase sme dostali osem trojok a celkovo sme v tomto úseku hry inkasovali až 42 bodov," zdôraznil ružomberský tréner. Jeho zverenkyne sa v druhom polčase výrazne zlepšili v obrane a Maďarky sa k streľbe spoza oblúka potom dostávali oveľa zriedkavejšie. "Záverečná štvrtina bola z obidvoch strán už viac o taktizovaní, hoci otázka postupu bola otvorená až do samého konca. Napokon rozhodla obrovská vôľa všetkých našich hráčok a tiež dodržanie taktických pokynov," analyzoval S.

Ružomberčanky, ktoré bez prehry jasne triumfovali v základnej E-skupine EP FIBA, postupom medzi 16 najlepších družstiev splnili cieľ. "Dosiahli sme oveľa viac, než sa od nás pred začiatkom sezóny čakalo. Teraz už nemáme čo stratiť, môžeme len prekvapiť. A chceme ísť ešte ďalej,“ vyhlásil kormidelník basketbalistiek Ružomberka.


Šestnásťfinále Európskeho pohára FIBA - odveta - výsledok:

MBK Ružomberok - Szeviép Szeged 64:70 (15:26, 21:16, 10:10, 18:18) - prvý zápas 76:65, postupuje MBK

Zostava a body Ružomberka: Palušná 21, L. Wilsonová 18, Krumbergová 8, Podešvová 7, Kupčíková 7 (Chabadová 3, Lukačovičová 0) - najviac bodov Szegedu: Russaiová 21, Fürészová 14

TH: 30/25 - 16/13, trojky 3 - 9, fauly: 18 - 22, rozhodovali: Holzner (Rak.) a Vovk (Chorv.), 1800 divákov


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ružomberčanky prvý raz prehrali, ale idú ďalej