Ružomberčanky chcú vyhrať už v Izraeli

SITA|30. jan 2008 o 15:45

V pôvodnej správe opravená nominácia MBK Ružomberok, namiesto Natálie Spodniakovej cestovala Klaudia Lukačovičová.


RUŽOMBEROK 30. januára (SITA) - Basketbalistky MBK Ružomberok odleteli v utorok večer z Viedne na zápas Európskeho pohára FIBA do Izraela. Na palubovke Elitzuru Ramla nastúpia vo štvrtok 31. januára na prvé osemfinále a dovtedy absolvujú priamo v dejisku zápasu dva tréningy.

Pred stretnutím majú Ružomberčanky vysoké ambície, najradšej by v Izraeli vyhrali. "Postupujeme krok za krokom a do Izraela ideme uhrať výsledok, ktorý nám dá do odvetného zápasu šancu na postup. Povedal by som, že chceme vyhrať," vyhlásil tréner slovenského vicemajstra Stanislav Onuška a dodal: "Napriek tomu, že sme sa snažili, nemáme o súperovi veľa informácií. Nezohnali sme ani video, všetko, čo vieme, nám zistil košický KOSIT cez ich hráčku Kostakiovú, ktorá naposledy hrávala v Ramle. Dokonca kvôli nám volala do Izraela. Prvý raz nastúpime proti družstvu, ktoré som nevidel hrať. V tíme majú sedem Američaniek, ale niektoré sú naturalizované, čo znamená, že majú izraelský pas. V súťažiach FIBA však môžu hrať naraz iba dve cudzinky, takže vôbec netuším, kto nastúpi. V každom prípade sa treba pripraviť na voľný americký basketbal založený na hre jedna na jednu."

Do Izraela odcestovala osvedčená desiatka hráčok slovenského zástupcu. "Mali sme problémy, hráčky obchádzala chrípka, ale išli nakoniec všetky. Posledný extraligový súboj proti Myjave nás nepreveril, ale vnímali sme ho ako tréning a skúšali sme taktiku, s akou nastúpime v Európskom pohári," priblížil Onuška.

Súperky slovenského zástupcu postúpili do šestnásťfinále na úkor tureckého Besiktasu Cola Turka (82:69 a 82:81). Basketbalistky MBK Ružomberok podľahli súperovi v európskych pohároch prvý raz v sezóne 2007/2008 až v odvete šestnásťfinále, na konte teda majú jedinú prehru. V základnej E-skupine Európskeho pohára FIBA triumfovali bez jedinej prehry a postupom medzi 16 najlepších družstiev splnili predsezónny cieľ. "Dosiahli sme oveľa viac, než sa od nás pred začiatkom sezóny čakalo. Sme posledný slovenský klub v kolektívnom športe, ktorý sa v tejto sezóne udržal v európskych súťažiach. Chceme ešte prekvapiť,“ predstavil plány kouč basketbalistiek Ružomberka. V Izraeli sa zápas začína vo štvrtok o 18.00 SEČ, ružomberská odveta príde na rad o týždeň neskôr 7. februára o 17.00. Ružomberčanky odcestovali do Izraela v tejto zostave: Veronika Černáková, Mária Felixová, Monika Chabadová, Dita Krumbergová, Lucia Kupčíková, Barbora Novocká, Regina Palušná, Simona Podešvová, Klaudia Lukačovičová a Lindsey Wilsonová.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ružomberčanky chcú vyhrať už v Izraeli