Rusnák ide na hosťovanie do druholigového Birminghamu

(Autor: mcfc.co.uk)
SITA|22. jan 2014 o 11:38

Slovenský futbalový reprezentant v kategórii do 21 rokov Albert Rusnák ml. odchádza na mesačné hosťovanie do druholigového anglického klubu Birmingham City.

BIRMINGHAM. Albert Rusnák ml. odchádza na mesačné hosťovanie do druholigového anglického klubu Birmingham City. Devätnásťročný Košičan je kmeňový hráč Manchestru City, ale v hviezdami nabitom kádri "The Citizens" nemal šancu prepracovať sa na zápasovú súpisku A-tímu. Talentovaný ofenzívny stredopoliar bol už na začiatku ročníka na hosťovaní v treťoligovom Oldhame.

"Albert je hráč, ktorého poznám veľmi dobre. Je podobný typ ako Jesse Lingard, ktorý bol u nás na hosťovaní z Manchestru United. O Slovákovi som sa rozprával s Partrickom Vieirom, ktorý trénuje rezervu Manchestru City, a on má o ňom veľmi dobrú mienku. Dokonca sa vyjadril, že je megatalent a mohol by byť v budúcej sezóne prekvapujúcim členom základnej zostavy A-mužstva Citizens. Sme radi, že Patrick odobril príchod Alberta k nám a tešíme sa na spoluprácu," uviedol pre klubový web Birminghamu City jeho tréner Lee Clark.

Rusnák junior by mohol absolvovať debut u svojho dočasného zamestnávateľa v sobotňajšom stretnutí FA Cupu na ihrisku Swansea City. Celkovo by mohol počas hosťovania nastúpiť za "Blues" v šiestich dueloch.

Birmingham City je v tabuľke The Championship na 17. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rusnák ide na hosťovanie do druholigového Birminghamu