Rusky mali Tomčíkovú prečítanú, Slovenku zasypali strelami

TASR|21. feb 2010 o 08:25

Oporou slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie v zápase proti Rusku na XXI. ZOH vo Vancouveri bola ako už tradične brankárka minnesotskej Bemidji State University Zuzana Tomčíková.

Vancouver.

Tá čelila 43 strelám, no ani jej výborný výkon nezabránil prehre 2:4, po ktorej si nováčik pod olympijskými kruhmi zahrá o konečné 7. miesto proti Číne.

Rusky zasypali Tomčíkovú už v prvej tretine 17 strelami, z ktorých sa im podarilo streliť dva góly. Tomčíkovú ich nápor neprekvapil. "Už som si zvykla na množstvo striel, takže som OK," povedala Slovenka po zápase.

Súper mal gólmanku výberu trénera Miroslava Karafiáta prečítanú. "Vedeli sme, že majú skvelú brankárku. Obrana Sloveniek sa spolieha, že vždy kryje prvú strelu, tak sme sa pokúšali nahadzovať to na dorážky. Skúsili sme ju tak prinútiť k ďalším zákrokom a unaviť ju trochu," uviedla autorka dvoch ruských gólov Ilja Gavrilovová.

Tomčíková sa aj s jej spoluhráčkami v zápase statočne držali a neboli ďaleko od vyrovnania v poslednom dejstve za stavu 2:3 pre Rusky, no nepremenili viaceré príležitosti.

"Opäť sme boli tak blízko úspechu, a vždy nám to tesne ujde. Myslím, že sa od zápasu k zápasu zlepšujeme," zhodnotila najlepšia hokejistka SR, podľa ktorej chýba jej tímu aj ten povestný kúsok šťastia: "Možno sme si všetko šťastie vybrali už tým, že sme postúpili na olympiádu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rusky mali Tomčíkovú prečítanú, Slovenku zasypali strelami