Jarošov spolubývajúci figuruje medzi najproduktívnejšími hráčmi: Christián je tvrdý hráč a vtipný chalan

Rudolfs Balcers (v popredí) v zápase Lotyšsko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2019.
Rudolfs Balcers (v popredí) v zápase Lotyšsko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2019. (Autor: Ronald Zak TASR/AP)
SITA|15. máj 2019 o 10:37

Balcers nazbieral v troch zápasoch šesť bodov.

BRATISLAVA. Málokto by medzi najproduktívnejšími hráčmi aktuálnych majstrovstiev sveta očakával lotyšského hokejistu.

Štyri z prvých šiestich pozícií si po piatom hracom dni rozdelili reprezentanti najväčších favoritov - dvaja Švédi, Kanaďan a Rus.

Piatym hráčom je Švajčiar Nico Hischier, jednotka vstupného draftu do NHL 2017. Na šiestej priečke sa však nachádza dvadsaťdvaročný Lotyš Rudolfs Balcers.

MS v hokeji: Momentky zo zápasu Lotyšsko - Švajčiarsko: fotogaléria

15.5.2019

Uprednostňuje tímový úspech

Reprezentant pobaltskej krajiny nazbieral v troch stretnutiach šesť bodov za 1 gól a 5 asistencií.

"Áno, som spokojný, ale snažím sa len predvádzať svoju hru. Nad bodmi sa ideálne veľmi nezamýšľam. Je však samozrejmé, že chcem hrať čo najlepšie," uviedol Balcers v rozhovore pre agentúru SITA.

Dvadsaťdvaročný útočník zažil bodové hody najmä v úvodnom dueli proti Rakúsku (5:2). Na triumfe svojho tímu sa podieľal štyrmi zápismi do kanadského bodovania. Najprv v 16. min vyrovnal počas presilovej hry stav stretnutia na 1:1. V III. dvadsaťminútovke prihral spoluhráčom na ďalšie tri góly. Lotyši zažili aj vďaka Balcersovi úspešný vstup do turnaja.

Najdôležitejšie je určite víťazstvo nášho tímu. Akonáhle zvíťazíme ako tím, všetci sú šťastní.


Rudolfs Balcers

Zatiaľ čo on sa v bodovaní nachádza medzi Top 6 hráčmi turnaja, druhý najproduktívnejší Lotyš Ronalds Keninš je až v piatej desiatke.

Dvadsaťdvaročný útočník však zdôrazňoval najmä dôležitosť tímu a vyzdvihoval nazbierané body reprezentačného výberu nad svoje vlastné. "Najdôležitejšie je určite víťazstvo nášho tímu. Akonáhle zvíťazíme ako tím, všetci sú šťastní," myslí si Balcers.

Spolubývajúci na výjazdoch

Rudolfs Balcers bol v ostatnom ročníku NHL spoluhráčom slovenského obrancu Christiána Jaroša. Spolu hrávali v prvom tíme Senators. "Áno, samozrejme Christiána poznám. Je to skvelý a vtipný chalan," zazubil sa Balcers pri zmienke o Jarošovi.

Lotyšský útočník prezradil, že sú dokonca spolubývajúci. Počas tripov po klziskách súperov bývali v rovnakej hotelovej izbe. Na adresu košického rodáka mal len slová chvály.

"Christián na sebe naozaj tvrdo pracuje. Hrá tiež tvrdým štýlom a vždy naplno. Som rád, že môžem byť jeho spoluhráčom. Je príjemné byť v jeho spoločnosti," uzavrel mladý lotyšský útočník pre agentúru SITA.

MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019. (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Jarošov spolubývajúci figuruje medzi najproduktívnejšími hráčmi: Christián je tvrdý hráč a vtipný chalan