Napodobnil Ronalda. Obranca Manchestru City získal prestížne ocenenie

Rúben Dias.
Rúben Dias. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|5. jún 2021 o 14:47

Gól sezóny strelil hráč Tottenhamu.

LONDÝN. Portugalský obranca Ruben Dias z Manchestru City sa stal najlepším futbalistom anglickej Premier League v sezóne 2020/2021. Za víťaza ho zvolili v hlasovaní verejnosti, kapitánov klubov a odborníkov.

Dvadsaťštyriročný stopér nadviazal na májové ocenenie pre najlepšieho hráča roka podľa futbalových novinárov. V ligovej sezóne odohral 32 zápasov, v ktorých strelil jeden gól. Koncom februára skóroval do siete West Hamu. 

Dias prišiel do City vlani z Benficy Lisabon za 65 miliónov libier. Výrazne prispel k zisku majstrovského titulu, jeho tím si až 15-krát udržal čisté konto. 

Zároveň je druhým hráčom Manchestru City za sebou, ktorý bol zvolený za najlepšieho hráča sezóny, vlani uspel Belgičan Kevin De Bruyne. 

Zaujímavosťou je, že Dias je iba druhým Portugalčanom s týmto ocenením. V rokoch 2007 a 2008 bol ocenený hviezdny Cristiano Ronaldo. 

Gól sezóny od 1:03 min. 

Cenu pre najlepšieho trénera Premier League získal Diasov kouč Pep Guardiola a v ankete o gól sezóny triumfoval Erik Lamela z Tottenhamu. 

V londýnskom derby proti Arsenalu strelil krásny gól, vďaka zakončeniu zvanom "rabona". Napokon bol však v zápase vylúčený a Tottenham prehral 1:2. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Napodobnil Ronalda. Obranca Manchestru City získal prestížne ocenenie