Nemal som veľké oči. Šatan mi už zavolal, tvrdí Marcinko

Tomáš Marcinko.
Tomáš Marcinko. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|29. apr 2019 o 17:57

Na šampionáte môže byť aj fanúšikom.

Rozhovor

V nedeľu získal slovenský hokejista TOMÁŠ MARCINKO s Třincom český ligový titul. V pondelok sa dozvedel ďalšiu pozitívnu správu.

"Poobede mi volal generálny manažér Miroslav Šatan, či sa pripojím k reprezentácii," reagoval 31-ročný center.

Hokejisti zvyčajne po zisku majstrovského titulu hovoria rodinám, že sa najbližšie tri dni doma neukážu. Ako to je vo vašom prípade?

"Už bezprostredne po zápase som bol taký unavený, že som mal problém držať majstrovský pohár nad hlavou. Oslavy vypukli v šatni, potom sme sa presunuli aj s fanúšikmi do mesta. Hoci to bola oslava titulu, bol som nesmierne unavený. Telo mi hovorilo, že je čas ísť do postele.

Ľahol som si okolo tretej, ale aj tak som dlhšie nezaspal. A o ôsmej som už bol hore, keďže som bol zo všetkého veľmi rozrušený."

Vo finále ste zdolali Liberec 4:2 na zápasy. Aký je to pocit, keď sa ráno prebudíte ako ligový šampión?

„Úžasný. Najemotívnejšie to bolo priamo na ľade, ale človek si to hneď nedokáže úplne naplno vychutnať. Dolieha to na vás postupne, ako opadne psychická záťaž. Keď človek oslavuje čoraz viac, uvedomuje si úspech.

Vstávanie ráno je veľmi príjemné. Najmä keď to porovnám s minulou sezónou. Vtedy som sa zobudil a vedel som, že som vo finále prehral."

Vlani ste vo finále podľahli Brnu. Pomohla vám v niečom táto skúsenosť?

„Teraz je to jednoduché hodnotiť, keďže to dopadlo podľa predstáv. Áno, pomohlo to, lebo sme mohli spraviť niektoré veci inak ako predtým.

Človeka neúspechy posilnia, ale najviac ho posunú vpred úspechy, lebo vie, aká náročná cesta k nim viedla. Dva dni pred začiatkom finále som si zaspomínal na časy, keď som sa vrátil do Košíc. Prehrali sme vo finále so Zvolenom, ale o ďalší rok sme získali titul. Teraz sa história opakuje, čo je skvelé."

Vďaka čomu to Třinec dotiahol až k titulu?

„Je za tým tímová súdržnosť. Sezónu sme začali katastrofálne, zo šiestich zápasov sme päť prehrali. Vypadli sme aj z Ligy majstrov, kde sme mali väčšie ambície.

Postupne sme sa však zlepšovali a na konci základnej časti sme sa vyškriabali na druhé miesto. Mali sme výborného brankára a aj keď sa zranili niektorí hráči, zastúpili ich iní."

Ako napríklad Vladimír Dravecký?

"Presne. Dravec hral výborne v útoku a ešte lepšie v obrane.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nemal som veľké oči. Šatan mi už zavolal, tvrdí Marcinko