Ponuky z KHL dostáva každý rok. Čerešnák: Teraz tam určite nepôjdem

Peter Čerešňák na MS v hokeji 2024.
Peter Čerešňák na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Nikola Baďová|20. jún 2024 o 14:00 (aktualizované 20. jún 2024 o 19:22)

V Česku pôsobí už desať sezón.

Hokejista PETER ČEREŠŇÁK mal nabitý rok. S hokejovým klubom HK Dynamo Pardubice sa prebojoval až do finále českej extraligy, po poslednom finálovom zápase sa mu narodil syn a stihol i majstrovstvá sveta

„Bol to zážitok. Bol to mix výkonov a emócií. Verím tomu, že sme mohli ísť ešte ďalej alebo predviesť o kus lepší výkon,“ vrátil sa k svetovému šampionátu v rozhovore pre Sportnet. 

Tridsaťjedenročný obranca si po sezóne doprial krátky odpočinok s rodinou a momentálne sa pripravuje na nový ročník. Ciele má opäť najvyššie. 

Ako by ste zhodnotili sezónu z klubového i individuálneho hľadiska? 

Celú sezónu hodnotím pozitívne. Darilo sa mi. Jediná chybička krásy je, že sme nezískali titul. Ušlo nám to o jeden zápas, o jeden gól. Stále sa máme v čom zlepšovať. 

Cítili ste dôveru od trénera? 

Áno. Dôveru cítim, od kedy som prišiel, posledné dva roky. V klube sa cítim dobre a počas sezóny som predĺžil zmluvu. Nebolo nad čím váhať. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Ako sa česká extraliga zmenila za desať rokov? 
  • Aké podmienky má v Pardubiciach? 
  • Čo si myslí o Slovákoch v KHL? 
  • Považuje 7. miesto na MS za adekvátne? 
  • Ako vnímal atmosféru na šampionáte? 
  • Čo ho naučil Craig Ramsay? 

Pardubice mali nabitý tím. Od začiatku sezóny sa hovorilo, že idú na titul. Chýbalo naozaj málo. Čo to bolo? 

Boli to vyrovnané duely počas celého play-off. Pardubice sú ambiciózny tím, ktorý chce titul vyhrať každý rok. Nebolo to iba o tomto jednom ročníku. V českej extralige je však viacero tímov, ktoré sú ambiciózne a chcú vyhrávať. To je aj náš cieľ. 

Nevyšlo to tento rok, ale budeme sa o celkové prvenstvo snažiť v ďalšej sezóne. Podmienky máme stopercentné a tím je dobre vyskladaný. Máme na to, aby sme každý rok útočili na najvyššie pozície. 

Peter Čerešňák v drese HC Dynamo Pardubice.
Peter Čerešňák v drese HC Dynamo Pardubice. (Autor: Facebook HC Dynamo Pardubice)

Už to bude iba o nás. Samozrejme, že to nebude ľahké, pretože aj ostatné tímy sú nastavené rovnako. Nikto nejde do Pardubíc hrať iba pre to, aby si zahral, ale vyhral. 

Nastali v tíme nejaké radikálne zmeny? 

Zopár zmien nastane, ale viac-menej je to päť hráčov hore dole. Päť odišlo, päť príde. Tím oznámil prednedávnom novú posilu – Jířiho Smejkala (pozn. z Ottawy Senators). 

Odišli dôležití chalani zo základnej zostavy, ale tak to niekedy je. Hráči striedajú kluby. 

V českej extralige ste odohrali už desiatu sezónu. Ako sa za ten čas zmenila? 

Nezdá sa to, ale liga je veľmi náročná, defenzívna, systémová a zodpovedná. Nie je to hore-dole hokej, šancí nie je veľa. Je to systémovejší hokej. 

Posúva sa to každý rok. Keď si spomeniem na začiatky a porovnám to, tak vidím, ako sa liga zlepšila. Do klubov prišli noví majitelia, ktorí priniesli viac peňazí a sponzorov. 

Hráči, ktorí neuspejú v NHL, už nechodia do Švédska alebo do Švajčiarska, ale vedia, že v Česku dostanú rovnaké podmienky alebo aj lepšie. To všetko skvalitňuje českú ligu. 

Nerozmýšľali ste nad možnosťou vyskúšať si hokej v zahraničí? 

Predtým, ako sa začala vojna, mal som ísť do Ruska. Mal som všetko dohodnuté, ale padlo to. Ozvali sa mi Pardubice, že majú o mňa záujem. Potom som už nad odchodom nerozmýšľal. Podmienky v Pardubiciach konkurujú všetkým top tímom v Európe. 

Ak by ste teraz dostali ponuku z KHL, prikývli by ste? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Ponuky z KHL dostáva každý rok. Čerešnák: Teraz tam určite nepôjdem