Lukáš Haraslín: Sme nebezpeční a hráme ako tím. Koho by si želal na EURO?

Norbert Gyömbér a Lukáš Haraslín oslavujú gól v zápase Slovensko - Island v kvalifikácii EURO 2024.
Norbert Gyömbér a Lukáš Haraslín oslavujú gól v zápase Slovensko - Island v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: TASR)
Viktória Ševelová|19. nov 2023 o 14:45

Na ihrisku je vidieť, že pracujeme ako mužstvo, hovorí v rozhovore.

Slováci sa môžu chystať na EURO 2024.

Futbalová reprezentácia zakončí kvalifikáciu v nedeľu zápasom v Bosne a Hercegovine už s istou miestenkou na budúcoročný šampionát.

Vybojovala si ju vo štvrtok aj vďaka dvom gólom LUKÁŠA HARASLÍNA.

V októbri vás trápilo svalové zranenie, napriek menšej minutáži v klube ste proti Islandu nastúpili v základnej zostave a dvoma gólmi pomohli víťazstvu. Forma teda stále pretrváva. Ako ste si užili oslavy postupu?

Samozrejme, veľmi ma teší, že som späť po zranení a môžem pomáhať reprezentácií, a pevne verím, že ma už tie zranenia budú obchádzať. Samozrejme, oslavy po zápase boli pekné, ale všetci vieme, že nás ešte čaká jeden zápas v kvalifikácií.

Je to zápas na medzinárodnej úrovni, takže určite doňho pôjdeme s tým, ako keby sme hrali o postup a verím, že sa nám podarí uspieť aj v tomto zápase, i keď v hlavách bude už to, že máme miestenku na šampionát.

Nemali ste vo štvrtkovom zápase čierne myšlienky po tom, čo Islanďania strelili prvý gól?

Vedel som, že našou hrou, ktorou sa budeme chcieť prezentovať, by sme mali dominovať a aj keď nám Islanďania dali prvý gól, tak na našej hre sa nič nezmenilo, okrem toho, že sme dali góly a boli sme ešte aktívnejší.

Cieľ, ktorý sme si dali do tohto zápasu, sme podľa mňa splnili do bodky. Preferovali sme našu hru a bolo vidieť, že Islanďania s tým mali problém. Vedeli sme, že oni môžu zahrať a zahroziť po centrovaných loptách a tak sa im podarilo streliť aj prvý gól.

Slovensko po prvýkrát oslavovalo postup pred domácimi fanúšikmi na vypredanom Tehelnom poli. Rozprávali ste sa o tom aj v šatni pred zápasom?

Samozrejme, padli slová aj o tom. Vedeli sme, že postup môžeme spečatiť doma na vlastnom štadióne. O to viac teší, že sa nám to podarilo pred 22 tisíc fanúšikmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Lukáš Haraslín: Sme nebezpeční a hráme ako tím. Koho by si želal na EURO?