Rooney sa počas osobného voľna opil, ospravedlnil sa za nevhodné správanie

Wayne Rooney bude o pár dní anglickým reprezentačným rekordérom.
Wayne Rooney bude o pár dní anglickým reprezentačným rekordérom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. nov 2016 o 21:00

Anglický kapitán proti Španielsku pre menšie zranenie nehral.

LONDÝN. Wayne Rooney sa ospravedlnil za nevhodné správanie počas uplynulej reprezentačnej akcie, ktoré zdokumentoval denník The Sun.

Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie mal na publikovanej fotografii po triumfe nad Škótskom zakalené oči a podľa britského bulvárneho periodika bol pod vplyvom alkoholu.

Rooney nemal v čase prehrešku reprezentačné povinnosti, keďže z kvalifikačného duelu o postup na majstrovstvá sveta 2018 proti Škótsku (3:0) si odniesol menšie zranenie a vynechal utorňajší prípravný zápas so Španielskom (2:2).

Podľa agentúry AP sa v stredu ospravedlnil s uznaním, že na publikovaných fotografiách "pôsobil veľmi nevhodne vzhľadom na svoju pozíciu".

"Aj keď mal v tom čase celý káder voľno, Wayne plne chápe, že pre človeka v jeho pozícii sú zverejnené fotky nemiestne. Dnes sa v súkromí rozprával s Garethom Southgateom a Danom Ashworthom (dočasný tréner reprezentácie Anglicka a technický riaditeľ národného tímu - pozn.) a vyjadril svoje bezvýhradné ospravedlnenie. Ospravedlňuje sa aj všetkým mladým fanúšikom, ktorí videli predmetné fotografie," napísali Rooneyho manažéri vo vyhlásení.

Anglická Futbalová asociácia (FA) na základe Rooneyho prehrešku prehodnotí pohľad na to, čo hráči robia vo voľnom čase počas reprezentačného zrazu.

"Každý člen tímu je zodpovedný za to, aby sa choval primerane za každých okolností," uviedla FA vo vyhlásení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rooney sa počas osobného voľna opil, ospravedlnil sa za nevhodné správanie