Rooney ostáva v Man Utd, podpísal do 2015

Wayne Ronney
Wayne Ronney (Autor: SITA/AP)
SITA|22. okt 2010 o 14:54

Wayne Ronney sa napokon rozhodol ostať v Manchestri United. V klube bude pokračovať do roku 2015.

LONDÝN. Udalosti okolo útočníka anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Wayna Rooneyho nabrali v piatok napoludnie šokujúci spád. Reprezentant Albiónu totiž podpísal so svojím doterajším zamestnávateľom z Old Traffordu nový päťročný kontrakt, ktorý ho udrží v kádri trénera Alexa Fergusona až do júna 2015.

Ešte v stredu pritom jeden z najlepších futbalových zakončovateľov tejto planéty po rozhovoroch s majiteľmi "červených diablov" odmietol podpis novej zmluvy a vyhlásil, že chce odísť z Manchestru. Dôvodom mal byť fakt, že majitelia United mu odmietli poskytnúť dostatočné záruky na to, že v budúcnosti získajú pre úradujúceho vicemajstra Anglicka kvalitné posily.

"Wayne Rooney súhlasil s podpisom päťročného kontraktu, čo znamená, že bude hráčom Manchestru United minimálne do júna 2015. Táto dohoda uzrela svetlo sveta po intenzívnych diskusiách medzi predstaviteľmi klubu a zástupcami hráča. Pri vypršaní tejto zmluvy bude Wayne naším hráčom už 11 rokov," uvádza sa v stanovisku 18-násobného anglického ligového šampióna.

Rozhodujúcom faktorom slovo Fergusona

Rooney, ktorý v pôvodných rozhovoroch o zotrvaní na Old Trafford žiadal čistý mesačný príjem na úrovni 150-tisíc britských libier, vyhlásil, že rozhodujúcim faktorom pri podpise zmluvy bolo slovo trénera Fergusona. Ten ho ubezpečil, že Manchester bude aj naďalej súperiť na trávniku o tie najvyššie priečky v Anglicku i Európe.

"Som veľmi rád, že som mohol podpísať s United nový kontrakt. V uplynulých dňoch som sa rozprával s trénerom aj s majiteľmi a všetci mi potvrdili, že toto je presne to miesto, kde patrím. Už v stredu som povedal, že súčasný kouč je génius a práve jeho podpora a zanietenosť ma prinútili zostať," povedal Wayne Rooney.

Dlhoročný kouč víťaza Ligy majstrov z roku 1999 Alex Ferguson začiatkom tohto týždňa potvrdil, že Rooney sa už v auguste odmietol dohodnúť na ďalšom pôsobení na Old Trafford a takmer určite odíde. V piatok však vyjadril nadšenie zo zvratu v celom prípade. "Bol to náročný týždeň, ale Manchester United sa k celej záležitosti postavil presne tak, ako sme si všetci predstavovali. Waynovi som povedal, že dvere tu bude mať vždy otvorené. Som veľmi rád, že sa rozhodol zostať. Rooney dokázal, že dokonale chápe, v akom veľkom klube teraz pôsobí," dodal škótsky lodivod.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rooney ostáva v Man Utd, podpísal do 2015